Reklama
Květákový salát s pikantní zálivkou
Fotogalerie:

Květákový salát s pikantní zálivkou

Beáta Petelíková

Mokropsy
Zelenina v salátu by neměla být úplně měkká – proto nevař květák moc dlouho, měl by trochu křupat.
Beáta Petelíková, Mokropsy

Ingredience

  • Salát:
  • 300 g květák
  • 100 g baby karotka
  • 2 cibulka jarní
  • Zálivka:
  • 2 lžíce majonéza light
  • 2 lžíce jogurt bílý
  • 1 lžíce majonéza
  • 1 snítka petržel
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 snítka pažižka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Květák důkladně opláchneme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Po uvaření vodu slijeme a necháme okapat. Uvařený květák nakrájíme na malé růžičky.
  2. krok2 Baby karotky slijeme a smícháme s uvařeným květákem.
  3. krok3 Jarní cibulku nakrájíme a přimícháme do salátu.
  4. Připravíme si zálivku: v misce důkladně promícháme majonézu, jogurt a hořčici. Podle chuti přidáme sůl, pepř a nadrobno nasekanou petrželku a pažitku. Vše promícháme a nalijeme na připravený salát.
  5. Tuto osvěžující pochoutku podáváme společně s čerstvým pečivem.

    TIP: Když ke květákovému salátu přidáš na kousky nakrájené marinované tofu (dá se koupit v prodejnách se zdarvou výživou), stane se z něj rázem výživná a sytá večeře. Je vynikající také dozdobený čtvrtkami vařených vajec.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřestový krém

Chřestový krém

Jako příloha se hodí toastový chléb. Jaroslava Tůmová, Svitavy
Zdravě a chutně /14.03.16
Celozrnná karobová bábovka

Celozrnná karobová bábovka

Vyniká svou vláčností, zvládne ji i začátečník.
Andrea Tyrolová, Praha
Zdravě a chutně /01.08.11
Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Když není hrachová sezona, použij mražený.

Martina Kadlečková, Strakonice

Zdravě a chutně /23.07.17
Směs pohanky s cizrnou

Směs pohanky s cizrnou

Rychlé, levné a hlavně bezlepkové jídlo.
Tereza Špičáková, Zvěřínek
Zdravě a chutně /22.09.09
Kedlubnové řízečky

Kedlubnové řízečky

Rádi kombinujeme zeleninu s těstovinami.
Pavlína Hrabovská, Hodonín
Zdravě a chutně /04.08.11
Špaldové palačinky na višňové omáčce

Špaldové palačinky na višňové omáčce

Lahodný letní oběd, který zachutná nejen dětem.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /24.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu