Reklama
Reklama
Květákový salát
Fotogalerie:

Květákový salát

Anna Habřinová

Sokolov

Je velká škoda, když květák pouze smažíme. Existuje přece mnoho jiných zajímavých receptů.

Anna Habřinová, Sokolov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 květák
  • 1 cibule
  • 400 g měkký salám
  • 6 rajčata
  • 125 ml majonéza
  • 125 ml bílý jogurt
  • trocha sůl
  • podle chuti pepř
  • Plněné placky
  • 1 balíček arabský chleba
  • 1 lučina
  • 1 svazek ředkvičky
  • pár lístků bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Květák dobře očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Necháme jej vychladnout a rozkrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Měkký salám (například šunkový) pokrájíme na malé kostičky.

  2. Všechny ingredience smícháme dohromady. Přidáme majonézu s bílým jogurtem a podle chuti osolíme a opepříme. Salát dáme na 30 minut do lednice vychladit.

  3. Ke květákovému salátu si připravíme arabský chléb plněný pomazánkou s ředkvičkami. Ředkvičky omyjeme a nastrouháme najemno, bazalkové lístky také opláchneme a nasekáme na malé kousky. Promícháme s lučinou a podle chuti lehce osolíme.

  4. Arabský chléb rozkrojíme na půl, otevřeme a namažeme pomazánkou. Poté ještě překrojíme na menší díly a můžeme podávat.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slepičí vývar s celozrnnými nudlemi

Slepičí vývar s celozrnnými nudlemi

Vaříváme ho vždy, když někdo stůně. Pro rekonvalescenty je super. Jana Jílková, ...
Zdravě a chutně /26.03.10
Polníčkový krém

Polníčkový krém

Kateřina Abrtová, Praha

Zdravě a chutně /16.02.18
Pečený ředkvičkový salát

Pečený ředkvičkový salát

Ředkvičky jsem se naučila připravovat na různé způsoby, pěstuji je ...

Zdravě a chutně /24.03.15
Rajčata s mozzarellou

Rajčata s mozzarellou

Ideální večeře pro horké letní večery.

Miroslav Košař, Mirošov

Zdravě a chutně /12.08.17
Tvarohové noky se špenátem

Tvarohové noky se špenátem

Jsou lehké a plné vitaminů.

Jana Stávková, Čejkovice

Zdravě a chutně /30.12.12
Ředkvičková smaženice

Ředkvičková smaženice

Chuťově je podobná naší oblíbené smaženici z čerstvých hub.
Lenka Svobodová,...
Zdravě a chutně /31.03.09
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama