Je velká škoda, když květák pouze smažíme. Existuje přece mnoho jiných zajímavých receptů.
Anna Habřinová, Sokolov
Ingredience
- Ingredience
- 1 květák
- 1 cibule
- 400 g měkký salám
- 6 rajčata
- 125 ml majonéza
- 125 ml bílý jogurt
- trocha sůl
- podle chuti pepř
- Plněné placky
- 1 balíček arabský chleba
- 1 lučina
- 1 svazek ředkvičky
- pár lístků bazalka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák dobře očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Necháme jej vychladnout a rozkrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Měkký salám (například šunkový) pokrájíme na malé kostičky.
-
Všechny ingredience smícháme dohromady. Přidáme majonézu s bílým jogurtem a podle chuti osolíme a opepříme. Salát dáme na 30 minut do lednice vychladit.
-
Ke květákovému salátu si připravíme arabský chléb plněný pomazánkou s ředkvičkami. Ředkvičky omyjeme a nastrouháme najemno, bazalkové lístky také opláchneme a nasekáme na malé kousky. Promícháme s lučinou a podle chuti lehce osolíme.
-
Arabský chléb rozkrojíme na půl, otevřeme a namažeme pomazánkou. Poté ještě překrojíme na menší díly a můžeme podávat.