Reklama
Reklama
Květákový salát
Fotogalerie:

Květákový salát

Anna Habřinová

Sokolov

Je velká škoda, když květák pouze smažíme. Existuje přece mnoho jiných zajímavých receptů.

Anna Habřinová, Sokolov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 květák
  • 1 cibule
  • 400 g měkký salám
  • 6 rajčata
  • 125 ml majonéza
  • 125 ml bílý jogurt
  • trocha sůl
  • podle chuti pepř
  • Plněné placky
  • 1 balíček arabský chleba
  • 1 lučina
  • 1 svazek ředkvičky
  • pár lístků bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Květák dobře očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Necháme jej vychladnout a rozkrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Měkký salám (například šunkový) pokrájíme na malé kostičky.

  2. Všechny ingredience smícháme dohromady. Přidáme majonézu s bílým jogurtem a podle chuti osolíme a opepříme. Salát dáme na 30 minut do lednice vychladit.

  3. Ke květákovému salátu si připravíme arabský chléb plněný pomazánkou s ředkvičkami. Ředkvičky omyjeme a nastrouháme najemno, bazalkové lístky také opláchneme a nasekáme na malé kousky. Promícháme s lučinou a podle chuti lehce osolíme.

  4. Arabský chléb rozkrojíme na půl, otevřeme a namažeme pomazánkou. Poté ještě překrojíme na menší díly a můžeme podávat.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

‚‚Vegoš‘‘ s houbami

‚‚Vegoš‘‘ s houbami

Díky droždí je plný vitaminů. Petra Temiaková, Praha
Zdravě a chutně /23.12.11
Zeleninový nákyp

Zeleninový nákyp

Zeleninový nákyp, ideální na letní obědy a večeře.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Zdravě a chutně /01.05.13
Lehký salát s mangem

Lehký salát s mangem

Je plný minerálů a vitaminů.
Lucie Koláčková, Bruntál
Zdravě a chutně /07.10.11
Odlehčená tatínkova svíčková

Odlehčená tatínkova svíčková

Naučil mě ji můj táta a já ji trochu upravila, abychom si ji mohli dělat častěji.

Jana...

Zdravě a chutně /26.08.13
Nové brambory s tvarohem

Nové brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem se jídávaly u babičky na Šumavě na vsi a rád si je dám i dnes. ...
Zdravě a chutně /06.08.08
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Polévky jíme denně, někdy i jako vydatnou snídani nebo osvěžující večeři. Jednou z ...
Zdravě a chutně /13.08.08
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama