Reklama
Květákový salát
Fotogalerie:

Květákový salát

Anna Habřinová

Sokolov

Je velká škoda, když květák pouze smažíme. Existuje přece mnoho jiných zajímavých receptů.

Anna Habřinová, Sokolov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 květák
  • 1 cibule
  • 400 g měkký salám
  • 6 rajčata
  • 125 ml majonéza
  • 125 ml bílý jogurt
  • trocha sůl
  • podle chuti pepř
  • Plněné placky
  • 1 balíček arabský chleba
  • 1 lučina
  • 1 svazek ředkvičky
  • pár lístků bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Květák dobře očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Necháme jej vychladnout a rozkrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Měkký salám (například šunkový) pokrájíme na malé kostičky.

  2. Všechny ingredience smícháme dohromady. Přidáme majonézu s bílým jogurtem a podle chuti osolíme a opepříme. Salát dáme na 30 minut do lednice vychladit.

  3. Ke květákovému salátu si připravíme arabský chléb plněný pomazánkou s ředkvičkami. Ředkvičky omyjeme a nastrouháme najemno, bazalkové lístky také opláchneme a nasekáme na malé kousky. Promícháme s lučinou a podle chuti lehce osolíme.

  4. Arabský chléb rozkrojíme na půl, otevřeme a namažeme pomazánkou. Poté ještě překrojíme na menší díly a můžeme podávat.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvová dia bábovka

Mrkvová dia bábovka

Každý recept na dia sladkosti se hodí. Jana Remková, Orlová
Zdravě a chutně /18.12.12
Lilek s jogurtem

Lilek s jogurtem

Místo smažení můžeš lilek ogrilovat.

Jarmila Houdová, České Budějovice

Zdravě a chutně /27.10.17
Nadívané žampiony

Nadívané žampiony

Houby, to pro mě není jen smaženice nebo klasické řízky z hub. Moc jsem si oblíbila...
Zdravě a chutně /05.12.08
Křidélka v marinádě se salátem

Křidélka v marinádě se salátem

Na talíř jsem přidala ještě vařenou kukuřici.

Brigita Sováková, Milevsko

Zdravě a chutně /25.06.16
Tortilla s lilkem a fazolemi

Tortilla s lilkem a fazolemi

Tortilly i lilek máme moc rádi, tak jsem je zkusil zkombinovat do vlastní mexické...
Zdravě a chutně /14.04.12
Zdravý knedlík se špenátem

Zdravý knedlík se špenátem

Eva Červenková, Praha

Zdravě a chutně /28.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu