Reklama
Květákový salát
Fotogalerie:

Květákový salát

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Kdo má rád květák, určitě tento recept vyzkouší.

Veronika Poláčková. Mýto

Ingredience

  • 1 středně velký květák
  • 1 mrkev
  • 1 rajče
  • 1 lžička citronová šťáva
  • 1 lžička sušené oregáno
  • 1,5 lžíce bílý vinný ocet
  • 100 g vepřová šunka
  • 80 g tvrdý sýr
  • sůl
  • mletý černý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Květák omyjeme, nalámeme na menší růžičky, uvaříme v páře a necháme vychladnout. 
  2.  Vychladlé růžičky květáku dáme do větší misky, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, na malé kostičky nakrájené rajče, na nudličky nakrájenou šunku a tvrdý sýr, sůl, mletý černý pepř, citrónovou šťávu, vinný ocet, oregano a vše pečlivě promícháme.
  3. Promíchaný salát dáme alespoň na hodinu do chladničky. Podáváme s rozpečenou bagetkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní filé s meruňkami

Pikantní filé s meruňkami

Takto připravené filé je pro každého příjemným překvapením. Anna Vavřínová, Brno ...
Zdravě a chutně /01.07.13
Bramborový dia koláč

Bramborový dia koláč

Je příjemně vláčný.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /29.05.15
Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Pokud současně peču maso na grilu, lilek k němu přidám a nemusím zapínat troubu.

...

Zdravě a chutně /18.08.16
Pečené placičky z bulguru

Pečené placičky z bulguru

Pokud je to jen trochu možné, smažení se vyhýbám. Pečení je rozhodně zdravější.

...

Zdravě a chutně /20.01.17
Sójové maso na pomeranči

Sójové maso na pomeranči

Je to můj vlastní recept, všem chutnal.
Veronika Novotná, Brno
Zdravě a chutně /08.06.12
Kuskus nasladko

Kuskus nasladko

Petra Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /24.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu