Kdo má rád květák, určitě tento recept vyzkouší.
Veronika Poláčková. Mýto
Ingredience
- 1 středně velký květák
- 1 mrkev
- 1 rajče
- 1 lžička citronová šťáva
- 1 lžička sušené oregáno
- 1,5 lžíce bílý vinný ocet
- 100 g vepřová šunka
- 80 g tvrdý sýr
- sůl
- mletý černý pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák omyjeme, nalámeme na menší růžičky, uvaříme v páře a necháme vychladnout.
-
Vychladlé růžičky květáku dáme do větší misky, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, na malé kostičky nakrájené rajče, na nudličky nakrájenou šunku a tvrdý sýr, sůl, mletý černý pepř, citrónovou šťávu, vinný ocet, oregano a vše pečlivě promícháme.
-
Promíchaný salát dáme alespoň na hodinu do chladničky. Podáváme s rozpečenou bagetkou.