Reklama
Květákový nákyp se sýrovou čepicí
Fotogalerie:

Květákový nákyp se sýrovou čepicí

Jana Bartečková

Pelhřimov

Při nákupu dbáme na to, aby měl květák pevné bílé růžice bez otlaků a aby listy nebyly povadlé.

Jana Bartečková, Pelhřimov

Ingredience

  • 1 květák
  • 150 g šunka
  • 190 g zakysaná smetana
  • 3 vejce
  • 50 g máslo
  • 20 g hladká mouka
  • 120 ml mléko
  • 50 g parmazán
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Květák očistíme, zbavíme košťálu a povaříme v osolené vodě 10–12 minut. Potom ho necháme okapat, zchladnout a rozebereme ho na růžičky.

  2. Šunku nakrájíme najemno. Zakysanou smetanu vyšleháme s jedním vejcem a zamícháme do ní šunku, osolíme a opepříme.

  3. krok3

    Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ní polovinu smetany, na ni rozložíme polovinu květákových růžiček. Pokryjeme zbytkem zakysané smetany a vtlačíme do ní druhou polovinu květáku.

  4. krok4

    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme mléko, dobře rozšleháme a povaříme asi 5 minut, stáhneme z ohně. Do lehce vychladlé omáčky vmícháme 2 žloutky a nastrouhaný parmazán. Ze dvou bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do omáčky. Směsí přelijeme květák v misce a dáme zapéct do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme asi 35 minut.

Tip redakce

Místo květáku použij do nákypu brokolici. Omáčku dochuť špetkou muškátového květu.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zahradnické kuře

Zahradnické kuře

Chutě se prolnou a kuře je voňavé. Radka Novotná, Louny
Zdravě a chutně /10.07.14
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Polévky jíme denně, někdy i jako vydatnou snídani nebo osvěžující večeři. Jednou z ...
Zdravě a chutně /13.08.08
Květákovo-kuskusové karbanátky

Květákovo-kuskusové karbanátky

Směs můžeš upéct stejně jako sekanou.

Leona Vávrová, Třebíč

Zdravě a chutně /03.06.14
Nákyp s brokolicí

Nákyp s brokolicí

Jednoduchý pokrm, který se dá jíst teplý i studený.

Veronika Marková, Český Těšín

...
Zdravě a chutně /15.03.16
Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Chceme být zdraví, a tak znovu ob­je­vujeme to, co kdysi věděly už naše babičky. ...
Zdravě a chutně /22.01.09
Pomazánka z tresčích jater

Pomazánka z tresčích jater

Dej si s námi něco zdravějšího na zub.
Markéta Kopečná, Praha
Zdravě a chutně /27.12.12
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama