Reklama
Květákový nákyp se sýrovou čepicí
Fotogalerie:

Květákový nákyp se sýrovou čepicí

Jana Bartečková

Pelhřimov

Při nákupu dbáme na to, aby měl květák pevné bílé růžice bez otlaků a aby listy nebyly povadlé.

Jana Bartečková, Pelhřimov

Ingredience

  • 1 květák
  • 150 g šunka
  • 190 g zakysaná smetana
  • 3 vejce
  • 50 g máslo
  • 20 g hladká mouka
  • 120 ml mléko
  • 50 g parmazán
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Květák očistíme, zbavíme košťálu a povaříme v osolené vodě 10–12 minut. Potom ho necháme okapat, zchladnout a rozebereme ho na růžičky.

  2. Šunku nakrájíme najemno. Zakysanou smetanu vyšleháme s jedním vejcem a zamícháme do ní šunku, osolíme a opepříme.

  3. krok3

    Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ní polovinu smetany, na ni rozložíme polovinu květákových růžiček. Pokryjeme zbytkem zakysané smetany a vtlačíme do ní druhou polovinu květáku.

  4. krok4

    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme mléko, dobře rozšleháme a povaříme asi 5 minut, stáhneme z ohně. Do lehce vychladlé omáčky vmícháme 2 žloutky a nastrouhaný parmazán. Ze dvou bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do omáčky. Směsí přelijeme květák v misce a dáme zapéct do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme asi 35 minut.

Tip redakce

Místo květáku použij do nákypu brokolici. Omáčku dochuť špetkou muškátového květu.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ananasový vůz

Ananasový vůz

V době svátků se dá ananas levně koupit. Eva Tomaníková, Holešov
Zdravě a chutně /27.08.10
Jarní mrkvový koláč

Jarní mrkvový koláč

Je moc dobrý, peču ho poměrně často.

Barbora Žižková, Turnov

Zdravě a chutně /13.03.16
Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Je to výborný předkrm, ale hodí se i jako lehký oběd.

Lenka Kokošková, Plzeň

Zdravě a chutně /16.06.13
Italský salát

Italský salát

Květa Kroupová, Praha

Zdravě a chutně /29.03.18
Fenyklové rizoto

Fenyklové rizoto

Nejlepší je koupit fenykl i s natí, dá se použít k ochucení.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /14.03.13
Fit rajská

Fit rajská

Tyhle kuličky prostě nemají chybu.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /13.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu