Reklama
Květákový nákyp
Fotogalerie:

Květákový nákyp

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zelenina je na našem stole vždycky vítaná, maso jíme jen občas.

Ludmila Smítková, Znojmo

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 700 g očištěného květáku rozděleného na růžičky
  • 120 g mraženého zeleného hrášku
  • trocha soli
  • 4–5 vajec
  • špetka muškátového květu
  • špetka bílého pepře
  • 2 lžičky najemno nasekané petrželky (nemusí být)
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 150 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • na zapékací misku tuk a strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev očistíme, omyjeme a dáme do kastrolu. Zalijeme ji vodou, osolíme a asi 4 minuty povaříme. Pak přidáme růžičky květáku a společně vaříme ještě další 4 minuty.

  2. Hrášek necháme v sítu povolit. Mrkev s květákem slijeme a po vychladnutí nasekáme nadrobno. V míse se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu bílky. V jiné míse vyšleháme žloutky, ochutíme muškátovým květem, pepřem, solí a vmícháme k nim zeleninu, zahustíme moukou, přidáme dvě třetiny sýra. Nakonec do směsi po částech zapracujeme sníh.

  3. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Dáme do ní hmotu, vršek uhladíme a posypeme zbylým sýrem. Nákyp zapékáme v troubě vyhřáté na 180 °C 40–45 minut. Můžeme ho jíst teplý i studený.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Česnekové brambory

Česnekové brambory

Tenhle recept není původní, objevila jsem ho v kuchařce věnované grilování. Pozměnila ...
Zdravě a chutně /11.08.08
Salát z rukoly

Salát z rukoly

Tento recept je v naší rodině velmi oblíbený.

Vendula Nytrová, Nižní Lhoty

Zdravě a chutně /07.07.13
Bábovičky se špenátem

Bábovičky se špenátem

Pečou se při 200 °C asi 45 minut.

Romana Zachová, Litoměřice

Zdravě a chutně /25.09.16
Těstoviny se sojovými nudličkami

Těstoviny se sojovými nudličkami

Skvělá večeře, když není chuť na maso.

Ingrid Ruszová, Nýdek

Zdravě a chutně /03.12.12
Ovocný salát

Ovocný salát

Osvěžující odpolední svačinka.
Jolanta Šáchová, Kopřivnice
Zdravě a chutně /03.02.11
Bezlepkový bramborový guláš

Bezlepkový bramborový guláš

Tento recept na skvělý guláš mám od své maminky, jen jsem ho upravila pro bezlepkovou ...

Zdravě a chutně /27.07.13
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama