Reklama
Květákový nákyp
Fotogalerie:

Květákový nákyp

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zelenina je na našem stole vždycky vítaná, maso jíme jen občas.

Ludmila Smítková, Znojmo

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 700 g očištěného květáku rozděleného na růžičky
  • 120 g mraženého zeleného hrášku
  • trocha soli
  • 4–5 vajec
  • špetka muškátového květu
  • špetka bílého pepře
  • 2 lžičky najemno nasekané petrželky (nemusí být)
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 150 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • na zapékací misku tuk a strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev očistíme, omyjeme a dáme do kastrolu. Zalijeme ji vodou, osolíme a asi 4 minuty povaříme. Pak přidáme růžičky květáku a společně vaříme ještě další 4 minuty.

  2. Hrášek necháme v sítu povolit. Mrkev s květákem slijeme a po vychladnutí nasekáme nadrobno. V míse se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu bílky. V jiné míse vyšleháme žloutky, ochutíme muškátovým květem, pepřem, solí a vmícháme k nim zeleninu, zahustíme moukou, přidáme dvě třetiny sýra. Nakonec do směsi po částech zapracujeme sníh.

  3. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Dáme do ní hmotu, vršek uhladíme a posypeme zbylým sýrem. Nákyp zapékáme v troubě vyhřáté na 180 °C 40–45 minut. Můžeme ho jíst teplý i studený.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Papriky se zelím

Papriky se zelím

Vynikající pochoutka k masitým pokrmům, nejlepší je z kapií.  ...
Zdravě a chutně /01.08.16
Fazolová  polévka se švestkami

Fazolová polévka se švestkami

Nenech se odradit nezvyklou kombinací surovin.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Zdravě a chutně /28.10.16
Farfalle s artyčoky

Farfalle s artyčoky

Jednoduchý, ale skvělý recept, který jsem získala na dovolené.

Martina Jiroutová, ...

Zdravě a chutně /04.06.16
Teplý salát s králičím masem

Teplý salát s králičím masem

Jednoduchou, zdravou a hlavně velmi dietní večeři ocení všichni, kdo se snaží vyhnout ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí

Toto lehké jídlo připravuji často a ráda, oblíbila si ho celá naše rodina. Brokolici ...
Zdravě a chutně /27.09.11
Řepový salát s ořechy a banánem

Řepový salát s ořechy a banánem

Vynikající salátek, po kterém určitě nepřibereš.

Lída Guk, Pelhřimov   ...

Zdravě a chutně /03.11.15
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama