Reklama
Květákový nákyp
Fotogalerie:

Květákový nákyp

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zelenina je na našem stole vždycky vítaná, maso jíme jen občas.

Ludmila Smítková, Znojmo

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 700 g očištěného květáku rozděleného na růžičky
  • 120 g mraženého zeleného hrášku
  • trocha soli
  • 4–5 vajec
  • špetka muškátového květu
  • špetka bílého pepře
  • 2 lžičky najemno nasekané petrželky (nemusí být)
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 150 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • na zapékací misku tuk a strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev očistíme, omyjeme a dáme do kastrolu. Zalijeme ji vodou, osolíme a asi 4 minuty povaříme. Pak přidáme růžičky květáku a společně vaříme ještě další 4 minuty.

  2. Hrášek necháme v sítu povolit. Mrkev s květákem slijeme a po vychladnutí nasekáme nadrobno. V míse se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu bílky. V jiné míse vyšleháme žloutky, ochutíme muškátovým květem, pepřem, solí a vmícháme k nim zeleninu, zahustíme moukou, přidáme dvě třetiny sýra. Nakonec do směsi po částech zapracujeme sníh.

  3. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Dáme do ní hmotu, vršek uhladíme a posypeme zbylým sýrem. Nákyp zapékáme v troubě vyhřáté na 180 °C 40–45 minut. Můžeme ho jíst teplý i studený.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Květákové placičky

Květákové placičky

Chutnají i tomu, kdo květák jinak nemusí. Gábina Petrášová, Dražovice
Zdravě a chutně /03.10.08
Rizoto se špenátem

Rizoto se špenátem

Určitě bude dobré i s kuřecím masem.

Tereza Tomčíková, Bohumín

Zdravě a chutně /18.05.17
Plněná rajčátka

Plněná rajčátka

Velice jednoduché a chutné.

Ludmila Kovalčíková, Praha

Zdravě a chutně /14.12.12
Salát s kaki

Salát s kaki

Rychlé a efektní pohoštění.

Nikola Vorlová, Praha

Zdravě a chutně /20.12.15
Zeleninový kuskus s krevetami

Zeleninový kuskus s krevetami

Rychlá večeře, u nás velmi oblíbená.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /24.01.15
Salát z jarních brambor a polníčku

Salát z jarních brambor a polníčku

Salát je dostatečně sytý, aby posloužil jako samostatná večeře.

Anna Herzová, ...

Zdravě a chutně /12.12.12
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama