Reklama
Květákový nákyp
Fotogalerie:

Květákový nákyp

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zelenina je na našem stole vždycky vítaná, maso jíme jen občas.

Ludmila Smítková, Znojmo

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 700 g očištěného květáku rozděleného na růžičky
  • 120 g mraženého zeleného hrášku
  • trocha soli
  • 4–5 vajec
  • špetka muškátového květu
  • špetka bílého pepře
  • 2 lžičky najemno nasekané petrželky (nemusí být)
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 150 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • na zapékací misku tuk a strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev očistíme, omyjeme a dáme do kastrolu. Zalijeme ji vodou, osolíme a asi 4 minuty povaříme. Pak přidáme růžičky květáku a společně vaříme ještě další 4 minuty.

  2. Hrášek necháme v sítu povolit. Mrkev s květákem slijeme a po vychladnutí nasekáme nadrobno. V míse se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu bílky. V jiné míse vyšleháme žloutky, ochutíme muškátovým květem, pepřem, solí a vmícháme k nim zeleninu, zahustíme moukou, přidáme dvě třetiny sýra. Nakonec do směsi po částech zapracujeme sníh.

  3. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Dáme do ní hmotu, vršek uhladíme a posypeme zbylým sýrem. Nákyp zapékáme v troubě vyhřáté na 180 °C 40–45 minut. Můžeme ho jíst teplý i studený.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bulgurový salát

Bulgurový salát

Tento recept chutná i těm, co na saláty příliš nejsou. Veronika Poláčková, Mýto
Zdravě a chutně /08.06.13
Těstovinový salát s avokádovou omáčkou

Těstovinový salát s avokádovou omáčkou

Lehký oběd či svačina. Recept může být obměňován přidáním zakysané smetany, ...

Zdravě a chutně /15.11.14
Plněné pečené cukety

Plněné pečené cukety

Skvělá příloha ke grilovanému masíčku.

Jaromíra Holá, Mikulov

Zdravě a chutně /08.08.16
Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Pro syna někdy připravím pokrm, ve kterém je zelenina schovaná mezi těstovinami. ...
Zdravě a chutně /11.11.10
Cuketový nákyp

Cuketový nákyp

Můžeme přidat hrst voňavých bylinek.

Jana Měsíčková, Veselí nad Moravou

Zdravě a chutně /24.08.16
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama