Reklama
Květákový nákyp
Fotogalerie:

Květákový nákyp

Pavla Lepšíková

Volyně
Tradiční zelenina v netradiční úpravě.
Pavla Lepšíková, Volyně

Ingredience

  • 400 g květák
  • 4 vejce
  • 60 g máslo
  • 100 g sýr eidam
  • 50 g strouhanka
  • špetka sůl
  • 1 lžička máslo
  • 1 lžíce strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Květák vložíme do vařící osolené vody‚ uvaříme doměkka‚ vyjmeme a jemně nakrájíme. Změklé máslo utřeme s troškou soli‚ vmícháme žloutky‚ květák‚ nastrouhaný sýr‚ prosátou strouhanku a nakonec tuhý sníh ze dvou bílků.
  2. Směs vložíme do máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formy nebo pekáčku a v mírně vyhřáté troubě pomalu zapečeme.
  3. Zapečený květák podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červená čočka s rýží

Červená čočka s rýží

Pro zpestření jídelníčku si můžeme pohrát. Alexandra Hynková, Praha
Zdravě a chutně /03.10.08
Štika v anglické slanině

Štika v anglické slanině

Jídlo je mnohem levnější, když si štiku chytíš.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /29.10.13
Treska tmavá pečená na másle

Treska tmavá pečená na másle

Treska tmavá je vynikající ryba.

Otto Plášek, Brno

Zdravě a chutně /30.07.13
Kapustové placičky

Kapustové placičky

Je lepší vařit kapustu nad párou, aby se nezničily vitaminy.

Olga Mašková, Strakonice

Zdravě a chutně /02.02.14
Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Tento salát se zeleninou a kuřecím masem je vhodný jak k obědu, tak k večeři.
Lucie ...
Zdravě a chutně /31.01.17
Kuřecí roláda s jatýrky

Kuřecí roláda s jatýrky

Lépe se krájí, když několik minut zchladne.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Zdravě a chutně /10.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu