Reklama
Květákové placičky s bazalkou
Fotogalerie:

Květákové placičky s bazalkou

Martina Slavíková
Martina Slavíková
Verměřovice

Podáváme s vařenými brambory a zeleninou. Je to rychlý a chutný oběd.

Martina Slavíková, Verměřovice

Ingredience

  • 1 květák
  • hrstka čerstvá bazalka
  • 1 - 2 vejce
  • 200 g debrecínka, šunka od kosti
  • podle potřeby krupička
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Květák povaříme do změknutí a rozmačkáme. Zamícháme s jemně nasekanou bazalkou, na malé kousky nakrájenou šunkou a vajíčkem. Opatrně osolíme, salám je už dost slaný. Krupičky přisypáváme podle potřeby, aby se při smažení placičky netrhaly.

  2. Osmažíme a podáváme s vařenými brambory a zeleninou. Je to rychlý a chutný oběd.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Dají se dělat i s drůbežím masem. Helena Litková, Praha
Zdravě a chutně /03.05.16
Čínské zelí s arašídy a rajčaty

Čínské zelí s arašídy a rajčaty

Přestože se to na první pohled nezdá, je to poměrně vydatné jídlo.

Zuzana ...

Zdravě a chutně /18.04.16
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Citrónové brambory

Citrónové brambory

Osvěžující příloha k rybě nebo kuřecímu masu.

Lucie Strakošová, Trnávka

Zdravě a chutně /11.03.12
Pomazánka ze sójové šunky

Pomazánka ze sójové šunky

Namaž ji na plátky veky a ozdob zeleninou.
Marie Veselá, Moravské Budějovice
Zdravě a chutně /01.08.11
Rajčata s kukuřicí

Rajčata s kukuřicí

Vyzkoušej a uvidíš, jak si pochutnáte.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Zdravě a chutně /20.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu