Nejlepší jsou dozlatova vypečené.
Miroslava Vitoslavská, Prosenice
Ingredience
- Ingredience
- 1/2 květák
- 1 vejce
- 1 nožička klobása
- podle chuti sůl, pepř, karí a petrželka
- 1 cibule
- 1 trojúhelníček tavený sýr
- 1 listové těsto
- 1 na potření vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák očistíme‚ rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli s nakrájenou klobáskou‚ přidáme uvařený nasekaný květák‚ osolíme, opepříme a dle chuti přidáme karí koření. Vše spojíme vajíčkem a sýrem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a necháme vychladnout.
-
Listové těsto rozválíme na plát a vykrojíme větší kolečka. Do každého středu dáme lžíci náplně‚ okraje potřeme vajíčkem a uzavřeme jako měšec. Dáme na plech a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Podáváme se zeleninou.