Reklama
Květákové měšce
Fotogalerie:

Květákové měšce

Miroslava Vitoslavská

Prosenice

Nejlepší jsou dozlatova vypečené.

Miroslava Vitoslavská, Prosenice

Ingredience

  • Ingredience
  • 1/2 květák
  • 1 vejce
  • 1 nožička klobása
  • podle chuti sůl, pepř, karí a petrželka
  • 1 cibule
  • 1 trojúhelníček tavený sýr
  • 1 listové těsto
  • 1 na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Květák očistíme‚ rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli s nakrájenou klobáskou‚ přidáme uvařený nasekaný květák‚ osolíme, opepříme a dle chuti přidáme karí koření. Vše spojíme vajíčkem a sýrem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a necháme vychladnout.

  2. Listové těsto rozválíme na plát a vykrojíme větší kolečka. Do každého středu dáme lžíci náplně‚ okraje potřeme vajíčkem a uzavřeme jako měšec. Dáme na plech a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Podáváme se zeleninou.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané cukety s lilkem

Zapékané cukety s lilkem

Cukety u nás můžeme jíst pořád, tak vymýšlím další způsoby jejich přípravy. Tohle...
Zdravě a chutně /06.12.10
Kuskusové rizoto

Kuskusové rizoto

Kdo ještě neobjevil kuskus, o dost přichází.

Martina Žejdlíková, Teplice

Zdravě a chutně /24.04.16
Zeleninové placičky

Zeleninové placičky

Používám vegetu bez glutamátu.

Eva Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /12.04.16
Batáty se sýrem a špenátem

Batáty se sýrem a špenátem

Vladimír Hruška, Jičín

Zdravě a chutně /04.03.18
Sekaná z cuket

Sekaná z cuket

Mám výborný recept pro všechny zahrádkáře, kteří zápolí s přebytkem cuketové ...
Zdravě a chutně /05.01.09
Sezamové dukátky

Sezamové dukátky

Sezam obsahuje mnoho cenných látek.

Alena Kadlecová, Benešov

Zdravě a chutně /09.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu