Reklama
Květáková polévka se sýrem
Fotogalerie:

Květáková polévka se sýrem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Semínka dávám dýňová nebo slunečnicová.

Líba Kučerová, Beroun

Ingredience

  • 1 květák
  • 2 malé cibule
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • špetka karí
  • 1 vejce
  • 100 g ementálu
  • 1 hrst opražených semínek
  • podle chuti pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky, cibuli nasekáme, mrkev a česnek nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme cibulku a česnek, přidáme mrkev a květák.

  2. Chvíli vše restujeme, pak zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme karí koření, přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Potom polévku rozmixujeme. 


  3. Vejce prošleháme se sýrem a směs po lžičkách přidáváme do vroucí polévky. Povaříme ještě asi 5 minut. Před podáváním posypeme semínky a pažitkou.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójová polévka

Sójová polévka

Luštěniny prospějí tvému zdraví. Pavla Kostková, Litomyšl
Zdravě a chutně /26.03.10
Vločkové sušenky

Vločkové sušenky

Lehká sváteční pochoutka.
Jaroslav Charvát, Praha
Zdravě a chutně /24.02.10
Palačinky s cuketou

Palačinky s cuketou

Směs na plnění můžeš libovolně dochutit.

Romana Rubášová, Klatovy

Zdravě a chutně /02.09.17
Brokolicové srdce

Brokolicové srdce

Koláč chutná i studený, třeba jako svačina.
Lukáš Bernatík, Havířov
Zdravě a chutně /17.09.09
Cuketová směs s těstovinami

Cuketová směs s těstovinami

V těchto zapečených těstovinách je celkem dost druhů zeleniny, takže jsou vhodné ...

Zdravě a chutně /26.06.16
Jednoduchý domácí sýr

Jednoduchý domácí sýr

Syrovátku můžeš samozřejmě vypít.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Zdravě a chutně /08.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu