Reklama
Květáková polévka se sýrem
Fotogalerie:

Květáková polévka se sýrem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Semínka dávám dýňová nebo slunečnicová.

Líba Kučerová, Beroun

Ingredience

  • 1 květák
  • 2 malé cibule
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • špetka karí
  • 1 vejce
  • 100 g ementálu
  • 1 hrst opražených semínek
  • podle chuti pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky, cibuli nasekáme, mrkev a česnek nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme cibulku a česnek, přidáme mrkev a květák.

  2. Chvíli vše restujeme, pak zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme karí koření, přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Potom polévku rozmixujeme. 


  3. Vejce prošleháme se sýrem a směs po lžičkách přidáváme do vroucí polévky. Povaříme ještě asi 5 minut. Před podáváním posypeme semínky a pažitkou.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Tuňákový salát s jablky

Tuňákový salát s jablky

Zkus moji oblíbenou pochoutku. Michaela Reichlová, Tursko
Zdravě a chutně /18.02.10
Velikonoční brokolicová nádivka

Velikonoční brokolicová nádivka

Milovníci masa mohou uzené tofu zaměnit za uzené maso.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /23.03.12
Svěží ovocný koktejl

Svěží ovocný koktejl

Tento rychý koktejl pohladí chuťové buňky a osvěží tě.
Ludmila ...
Zdravě a chutně /16.12.10
Těstovinový salátek s pečeným lilkem

Těstovinový salátek s pečeným lilkem

Právě ta pečená zelenina dělá přímo divy.

Jiřina Patočková, Ostrava

Zdravě a chutně /04.10.16
Ranní zeleninový talíř

Ranní zeleninový talíř

Zelenina po ránu, energie a dobrá nálada po celý den.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /29.12.10
Zeleninový míchaný salát s vejci a se šunkou

Zeleninový míchaný salát s vejci a se šunkou

Pokud je ho hodně, klidně nahradí hlavní chod.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /29.12.12
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama