Reklama
Květáková polévka s kurkumou
Fotogalerie:

Květáková polévka s kurkumou

Hana Kupková

Ostrava
Je hotová za chvilku a vyjde levně.
Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • 1 ks květák
  • 2-3 ks brambory
  • 1 ks bujón zeleninový
  • dle chuti sůl
  • dle chuti kmín drcený
  • 1 lžíce celerová nať
  • 1/2 lžičky kurkuma
  • 1 lžíce jáhlové vločky
  • 1/2 hrnku mléko
  • 1 lžíce mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Květák a brambory s bujonem uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka. Přidáme kurkumu, kmín, nať z celeru a vločky.
  2. V mléce rozmícháme mouku a vlijeme do polévky. Zamícháme a ještě chvíli povaříme.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušené ředkvičky s tvarůžky

Dušené ředkvičky s tvarůžky

Tahle voňavá pochoutka s pikantní zeleninkou prostě nemá chybu. Ondřej Dráteník, ...
Zdravě a chutně /31.12.12
Mechová omeleta

Mechová omeleta

Navrch ji ještě zdobím čerstvou zeleninou.

Libuše Zábojová, Olomouc

Zdravě a chutně /19.06.14
Okurková kolečka

Okurková kolečka

Jednohubky, po nichž nepřibereš.

Helena Macková, Vsetín

Zdravě a chutně /16.12.12
Prsíčka zapečená v leču

Prsíčka zapečená v leču

Lečo je samozřejmě nejlepší to domácí.

Eva Manďáková Svašková, Zborovice

Zdravě a chutně /09.07.16
Celerové placičky  se sýrem

Celerové placičky se sýrem

Jsou ještě lepší než klasický bramborák.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /15.10.13
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Vyzkoušej neobvyklou polévku. Možná se stane tvou oblíbenou.
Veronika Poláčková, ...
Zdravě a chutně /29.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu