Reklama
Květák v alobalu
Fotogalerie:

Květák v alobalu

Jana Ptáčková

Strakonice

Plnit se dá skoro každá zelenina.

Jana Ptáčková, Strakonice

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 500 g mleté maso
  • trocha soli a pepře
  • 1 vejce
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 3 lžíce strouhanka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Květák omyjeme a v osolené vodě asi 12 minut povaříme. Necháme zcela vychladnout. Maso osolíme, opepříme a smícháme s vejcem, moukou a strouhankou. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme. Obojí přidáme k masové směsi a promícháme.

  2. Masovou směsí vyplníme předvařený květák, zabalíme do alobalu a dáme do pekáčku. Podlijeme a pečeme při 200 °C asi 50 minut. Upečený nakrájíme na porce a podáváme s bramborami.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová kotleta na divoko

Vepřová kotleta na divoko

Tato dietní varianta vepřového masa, která chutí připomíná zvěřinu, se objevuje na ...
Zdravě a chutně /12.03.13
Jarní salát

Jarní salát

Salát doplní vitaminy po dlouhé zimě.
Lucie Walozsková, Třinec
Zdravě a chutně /23.07.10
Zelenina na thajský způsob

Zelenina na thajský způsob

Zdravá a rychlá večeře za pár minut. Nejlépe chutná s rýží basmati.
Zdravě a chutně /16.04.13
Zapečená rajčata s mozarellou

Zapečená rajčata s mozarellou

Lehká večere nejen na horké dny.

Libuše Hlaváčová, Brno

Zdravě a chutně /13.08.12
Rybí salát z kapra

Rybí salát z kapra

Kapr – to pro nás už dávno neznamená jen klasické řízky.
Ivana Šůsová, Písek
...
Zdravě a chutně /12.12.08
Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Zachutná i těm, kteří jinak zeleninu příliš nemilují.

Daniel Žáček, 11 let, Praha

Zdravě a chutně /12.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu