Plnit se dá skoro každá zelenina.
Jana Ptáčková, Strakonice
Ingredience
- 1 menší květák
- 500 g mleté maso
- trocha soli a pepře
- 1 vejce
- 1 lžíce hladká mouka
- 3 lžíce strouhanka
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák omyjeme a v osolené vodě asi 12 minut povaříme. Necháme zcela vychladnout. Maso osolíme, opepříme a smícháme s vejcem, moukou a strouhankou. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme. Obojí přidáme k masové směsi a promícháme.
-
Masovou směsí vyplníme předvařený květák, zabalíme do alobalu a dáme do pekáčku. Podlijeme a pečeme při 200 °C asi 50 minut. Upečený nakrájíme na porce a podáváme s bramborami.