Reklama
Květák s novými brambory
Fotogalerie:

Květák s novými brambory

Markéta Nedvědová

Brandýsek
‚‚Mozeček‘‘ zvládne i kuchařský začátečník.
Markéta Nedvědová, Brandýsek

Ingredience

  • 750 g brambory nové
  • 1 květák
  • 2 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 5 vejce
  • na ozdobu pažitka
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme, oloupeme a dáme vařit do osolené vody. V jiném hrnci uvaříme omytý květák.
  2. Květák scedíme‚ na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibulku‚ přidáme pokrájený květák‚ podusíme‚ na­konec vmícháme rozšlehaná vejce. Na talíři posypeme pažitkou.

    TIP:
    Hotové jídlo můžeme vylepšit strouhaným sýrem.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Treska vařená v páře

Treska vařená v páře

Maso tresky neobsahuje téměř žádný cholesterol. Klára Simonidesová, Jičín
Zdravě a chutně /13.12.14
Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka

Kdo potřebuje snížit hladinu cholesterolu, měl by jíst avokádo.

Petra Geletičová, ...

Zdravě a chutně /10.04.16
Mrkvové šátečky s tvarohem

Mrkvové šátečky s tvarohem

Mlsat se dá i zdravě.

Dagmar Peclinovská, Hlinsko

Zdravě a chutně /31.08.12
Čočkový salát

Čočkový salát

Lze ho libovolně obměňovat.

Marika Hradečná, Andělská Hora

Zdravě a chutně /18.10.14
Čekankové puky s ricottou

Čekankové puky s ricottou

Nenáročné zeleninové jídlo, po němž nepřibereš.

Jiří Hudec, Prachatice

Zdravě a chutně /03.04.14
Závitek ze pstruha s paprikovým chutney

Závitek ze pstruha s paprikovým chutney

Vynikající a jednoduchý recept na pstruha.
Zdravě a chutně /08.05.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu