Reklama
Kuskus se zeleninou a jogurtovým dipem
Fotogalerie:

Kuskus se zeleninou a jogurtovým dipem

Lucie Šaňková
Lucie Šaňková
Bohumín

Tento recept je u nás velmi oblíbeny a dáváme si ho většinou na večeři.

Lucie Šaňková, Bohumín

Ingredience

  • 1 ks jogurt
  • 200 g kuskus
  • 1/2 okurka
  • 2 papriky
  • 200 g sterilovaná kukuřice
  • špetka pepř, sůl
  • 1/2 lžičky kari
  • 250 g sterilované fazole fialové
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuskus nasypeme do větší mísy a posypeme ho kari a solčankou. Vše zalijeme 400 ml vroucí vody a mísu přiklopíme talířem. Namočený kuskus necháme takto bobnat asi 10 minut.

  2. Mezitím si očistíme, omyjeme a pokrájíme zeleninu na drobnější kousky. Do připraveného kuskusu nasypeme zeleninu, promícháme.

  3. Připravíme si jogurtový dip. Do bílého jogurtu prolisujeme česnek, přidáme půl lžičky koření, osolíme, opepříme.

  4. Kuskus dáme na talíř, pokapeme jogurtovým dipem nebo můžeme dip promíchat se zeleninou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Avokádový salát

Avokádový salát

Lehký a chutný avokádový salát. Bára Handlířová, Brno
Zdravě a chutně /02.08.13
Ovocný dortík z vloček

Ovocný dortík z vloček

Martina Antalová, Odolena Voda

Zdravě a chutně /24.07.18
Zapečená rajčátka plněná červenou čočkou

Zapečená rajčátka plněná červenou čočkou

Podle receptu

Marie Uložilové z Prahy

Zdravě a chutně /04.08.18
Pohankové šátečky

Pohankové šátečky

Pochoutka nejen pro vegetariány.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /08.05.14
Sója-segedín

Sója-segedín

Jako příloha se hodí houskový knedlík.
Květa Kroupová, Praha
Zdravě a chutně /23.12.10
Filé pečené v alobalu

Filé pečené v alobalu

Lososa si naše děti velice oblíbily.

Zdena Šohajová, Klatovy

Zdravě a chutně /30.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu