Reklama
Kuskus se sušenými rajčaty
Fotogalerie:

Kuskus se sušenými rajčaty

Eva Klepsová

Dolní Lukavice
Tento pokrm se dá jíst teplý i studený.
Eva Klepsová, Dolní Lukavice

Ingredience

  • 2 lžíce olej olivový
  • 1/2 cibule
  • 2 hrsti kuskus
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka oregáno
  • špetka bazalka
  • 4 rajčata sušená
  • špetka vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji osmažíme dozlatova nadrobno pokrájenou cibulku. K ní přidáme celozrnný kuskus a zalijeme ho horkou vodou. Necháme stát asi 15 minut. Nevaříme! Pak zbylou vodu slijeme. 
  2. Kuskus osolíme, ochutíme vegetou, pepřem, přidáme oregano a bazalku.
  3. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky a vmícháme je do kuskusu. Přidáme lžičku olivového oleje, promícháme a servírujeme se zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Štrúdl pro diabetiky

Štrúdl pro diabetiky

Máš-li v rodině cukrovkáře, jistě oceníš můj dia recept. Inge Dotzauerová, Cheb ...
Zdravě a chutně /04.02.10
Domácí těstoviny

Domácí těstoviny

Připrav si zdravou polévkovou zavářku!
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /19.08.09
Šmakoun na kari

Šmakoun na kari

Chcete jíst zdravě a zároveň si pochutnat? Šmakoun na kari chuťové pohárky jistě ...
Zdravě a chutně /12.03.11
Z čínského zelí

Z čínského zelí

Na podzim a v zimě je sezona čínského zelí, kterým si můžeme zpestřit ...

Zdravě a chutně /17.02.16
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Zeleninové placky s hraškou

Zeleninové placky s hraškou

Zeleninové placky s hraškovou směsí chutnají výborně. Lze je smažit v oleji, nebo ...

Zdravě a chutně /27.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu