Reklama
Kuskus se sójovým masem
Fotogalerie:

Kuskus se sójovým masem

Kateřina Slánská

Dolní Podluží
Jídlo‚ které připravuji‚ když nestíhám.
Kateřina Slánská, Dolní Podluží

Ingredience

  • 50 g maso sojové
  • 1 kostka bujón
  • dle potřeby voda
  • 80 g kuskus
  • 2 cibule
  • 200 g rajčata
  • dle potřeby olej na smažení
  • 2 lžíce kečup
  • 1 lžička podravka
  • dle chuti omáčka sojová
  • dle chuti česnek sušený
  • špetka bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Sójové maso s kostkou bujonu dáme do misky a zalijeme vroucí vodou. Zakryjeme a necháme asi 15 minut odstát. Do další misky dáme kuskus s trochou podravky‚ opět zalijeme vroucí vodou a necháme taktéž 15 minut bobtnat.
  2. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenké proužky. Rajčata pokrájíme na větší kostky.
  3. Z masa slijeme vodu a zakapeme je sójovou omáčkou. Na rozehřátém oleji osmahneme cibulku a pak k ní přidáme i maso. Chvíli opékáme‚ vsypeme kuskus a po malé chvíli rajčata.
  4. Posypeme bazalkou, trochou česneku a přilijeme kečup. Vše prohřejeme. Podáváme ozdobené zeleninou.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy
Zdravě a chutně /21.05.18
Kuřecí paličky na mrkvi a pórku

Kuřecí paličky na mrkvi a pórku

Stejným způsobem lze připravit i vepřové plecko.

Andrea Jurášková, Jihlava

...
Zdravě a chutně /19.05.17
Lasagne

Lasagne

Jejich příprava je složitá jen na první pohled.
Pavlína Ausbergerová, České ...
Zdravě a chutně /09.03.09
Jarní nákyp

Jarní nákyp

Nákyp proti jarní únavě. Pro více barev můžete přidat cuketu a žlutou papriku ...

Zdravě a chutně /01.06.13
Grilované cuketové rolky se šunkou a sýrem

Grilované cuketové rolky se šunkou a sýrem

Vhodné jako lehký oběd nebo večeře.

Karolina Pavlíčková, Vrchlabí

Zdravě a chutně /09.04.13
Žampiony s ředkvičkami

Žampiony s ředkvičkami

Servírujeme s opečenými brambory.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /30.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu