Reklama
Kuskus se šmakounem
Fotogalerie:

Kuskus se šmakounem

Kateřina Radvanová

Havířov
U nás doma je toto zdravé jídlo oblíbené.
Kateřina Radvanová, Havířov

Ingredience

  • 100 g kuskus
  • 20 g máslo
  • 1 lžička koření arabské
  • 1/2 konzervy kukuřice sterilizovaná
  • 1/2 konzervy hrášek sterilizovaný
  • trocha omáčka sojová
  • trocha worcesterská omáčka
  • 1 kostička šmakoun
  • špetka chilli
  • špetka kari
  • špetka kurkuma
  • 2 lžíce olej olivový
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo‚ přisypeme kuskus‚ zalijeme vodou‚ osolíme a přisypeme arabské koření. Za stálého míchání necháme odpařit vodu.
  2. Poté vmícháme hrášek či kukuřici. Kostku šmakouna nakrájíme a v olivovém oleji s kurkumou‚ arabským kořením‚ chilli a karí necháme uležet. Osmažíme a nakonec zakapeme sójovou a worcesterskou omáčkou.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vitaminová bomba

Vitaminová bomba

Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /11.03.18
Krůtí paela

Krůtí paela

Mám ráda jídla, která jsou svěží nejen svojí chutí, ale i barvou. Paela je lákavá ...
Zdravě a chutně /07.11.12
Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Je výborná, chutná a rychlá.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /28.02.10
Bezlepkové  vanilkové  rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

S vykrajovátkem jde práce rychle od ruky.

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /27.11.16
Salát z bylinek a ostružin

Salát z bylinek a ostružin

Proč nevyužít darů, které příroda nabízí.

Klára Lešecká, Prachatice

Zdravě a chutně /05.08.17
Špaldové dalamánky

Špaldové dalamánky

Jsou opravdu výborné, dělám je často.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /04.12.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu