Reklama
Kuskus s vínem, jablky a hruškami
Fotogalerie:

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus se dá jíst i nasladko, například s javorovým sirupem. Vynikající je i tato ovocná varianta.
Alžběta Zahorská, Milevsko

Ingredience

  • 100 g kuskus
  • 150 ml voda
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 hrozen víno hroznové
  • 2 hruška
  • 2 jablka
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • 2 lžíce med
  • 2 lžíce voda
  • hrst rozinky
  • 2 lžíce pistácie

Doba přípravy

15 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do větší mísy nasypeme kuskus, zalijeme ho 150 ml vroucí vody, přidáme olivový olej a necháme asi 10 minut nabobtnat pod přiklopeným talířem.
  2. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Víno omyjeme a také pokrájíme. Citronovou štávu rozmícháme s medem a dvěma lžícemi vody.
  3. Takto připravenou zálivkou zalijeme ovoce, přidáme ke kuskusu a posypeme rozinkami a posekanými pistáciemi. Vše promícháme a můžeme podávat.
     
    TIP: Takto připravený ovocný salát z kuskusu je dobrý jak ve studené, tak v teplé formě. Ozvláštnit ho můžeme například přidáním různých druhů ořechů nebo slunečnicových semen.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlý těstovinový salát s kuřecími krutony

Rychlý těstovinový salát s kuřecími krutony

Velmi rychlý, nenáročný a hlavně výtečný salát, který si oblíbí i pořádní ...
Zdravě a chutně /11.03.13
Mrkvový nákyp

Mrkvový nákyp

Na květnový stůl zelenina rozhodně patří.

Pavla Tykalová, Praha

Zdravě a chutně /01.05.16
Špaldové rizoto

Špaldové rizoto

Rizoto bez rýže není nesmysl! Se špaldou je výborné.
Ilona Cimrmanslová, Ševětín
...
Zdravě a chutně /07.11.08
Pečený ředkvičkový salát

Pečený ředkvičkový salát

Ředkvičky jsem se naučila připravovat na různé způsoby, pěstuji je ...

Zdravě a chutně /24.03.15
Losos s hříbkovou omáčkou

Losos s hříbkovou omáčkou

Lososa, ale i jiné ryby, je důležité nejdřív opékat na straně s kůží.

Dana ...

Zdravě a chutně /21.09.17
Pečené kuře s ratatouille

Pečené kuře s ratatouille

Výborné jídlo nejen pro ty, co milují zeleninu.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /28.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu