Ingredience
- 100 g kuskus
- 150 ml voda
- 2 lžíce olej olivový
- 1 hrozen víno hroznové
- 2 hruška
- 2 jablka
- z 1 citronu citronová šťáva
- 2 lžíce med
- 2 lžíce voda
- hrst rozinky
- 2 lžíce pistácie
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do větší mísy nasypeme kuskus, zalijeme ho 150 ml vroucí vody, přidáme olivový olej a necháme asi 10 minut nabobtnat pod přiklopeným talířem.
-
Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Víno omyjeme a také pokrájíme. Citronovou štávu rozmícháme s medem a dvěma lžícemi vody.
-
Takto připravenou zálivkou zalijeme ovoce, přidáme ke kuskusu a posypeme rozinkami a posekanými pistáciemi. Vše promícháme a můžeme podávat.TIP: Takto připravený ovocný salát z kuskusu je dobrý jak ve studené, tak v teplé formě. Ozvláštnit ho můžeme například přidáním různých druhů ořechů nebo slunečnicových semen.