Kuskus s pečenou dýní
Fotogalerie:

Kuskus s pečenou dýní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Ilony Soukupové z Říčan

Ingredience

  • 250  g kuskusu
  • 500  ml zeleninového vývaru
  • 1/2 menší dýně
  • 1 červená paprika
  • 1 malá cuketa
  • 1 červená cibule
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 malá sklenička nakládaných sušených rajčat
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 malá plechovka sterilované kukuřice
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Kuskus zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a odstavíme z vařiče.

  2. Z dýně a papriky odstraníme semena a všechnu zeleninu nakrájíme na stejnoměrné menší kousky.

  3. Směs osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.

  4. Nakládaná rajčata pokrájíme na malé kousky, cizrnu a kukuřici scedíme, propláchneme a vše společně s pečenou zeleninou promícháme s připraveným kuskusem. Nakonec porce ozdobíme čerstvou petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékaný květák s libečkem

Zapékaný květák s libečkem

Zdravá a lehká jídla si nedokážu představit bez květáku. Miluji ho ...
Zdravě a chutně /12.06.13
Vaječná pomazánka s celerem

Vaječná pomazánka s celerem

Když nevařím pro děti, přidávám do pomazánky čerstvý křen.   

Petr ...

Zdravě a chutně /07.04.16
Salát s kozím sýrem

Salát s kozím sýrem

Salát mám nejraději s výrazným sýrem.
Lenka Bocková, Liberec
Zdravě a chutně /24.10.08
Zeleninové ragú

Zeleninové ragú

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Zdravě a chutně /12.08.18
Polentové kostky s ovocem

Polentové kostky s ovocem

Bezlepková dobrůtka, která ti nedá moc práce.

Kristýna Nováková, Sušice

Zdravě a chutně /26.07.17
Krůtí kostky v bulguru

Krůtí kostky v bulguru

Druh a množství použité zeleniny záleží jen na tvé chuti a fantazii.

Kristýna ...

Zdravě a chutně /05.11.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama