Reklama
Reklama
Kuskus s pečenou dýní
Fotogalerie:

Kuskus s pečenou dýní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Ilony Soukupové z Říčan

Ingredience

  • 250  g kuskusu
  • 500  ml zeleninového vývaru
  • 1/2 menší dýně
  • 1 červená paprika
  • 1 malá cuketa
  • 1 červená cibule
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 malá sklenička nakládaných sušených rajčat
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 malá plechovka sterilované kukuřice
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Kuskus zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a odstavíme z vařiče.

  2. Z dýně a papriky odstraníme semena a všechnu zeleninu nakrájíme na stejnoměrné menší kousky.

  3. Směs osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.

  4. Nakládaná rajčata pokrájíme na malé kousky, cizrnu a kukuřici scedíme, propláchneme a vše společně s pečenou zeleninou promícháme s připraveným kuskusem. Nakonec porce ozdobíme čerstvou petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Nedá mnoho práce a je velmi chutná. Denisa Poslušná, Nová Včelnice
Zdravě a chutně /17.09.09
Mrkvové sušenky

Mrkvové sušenky

Jsou jednoduché, levné a zdravé.
Eva Kohoutková Zábřeh
Zdravě a chutně /12.11.08
Bramborový salát s cibulí

Bramborový salát s cibulí

Tento chutný bramborový salát si ráda dávám k večeři po dlouhém dni ...
Zdravě a chutně /09.04.12
Králičí játra s hlívou ústričnou

Králičí játra s hlívou ústričnou

Králičí maso je zdravé a musím uznat, že i játra jsou lahodná. Se zdravou houbou je to ...

Zdravě a chutně /23.10.14
Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

K večeři nemusí být pokaždé teplé jídlo. Daleko víc se hodí zeleninový salát!
...
Zdravě a chutně /01.08.11
Bramborový salát s kozím sýrem

Bramborový salát s kozím sýrem

Pokud ti vadí výrazný kozí sýr, nahraď ho balkánem.

Jindřich Bartoš, Blansko


Zdravě a chutně /18.12.15
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama