Reklama
Kuskus s kuřecím masem
Fotogalerie:

Kuskus s kuřecím masem

Jana Pecharová

Praha
Držet linii není vůbec složité.
Jana Pecharová, Praha

Ingredience

  • 250 g kuskus
  • 50 g hrášek sterilizovaný
  • 1 cibule velká
  • 400 g maso kuřecí
  • 1-2 lžičky kari
  • 250 ml smetana na vaření
  • dle potřeby olej olivový
  • 4 snítky koriandr
  • 1–2 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 4 lžičky smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a nasekaný česnek. Společně osmažíme dozlatova.
    Na maso nasypeme hrášek, syrový kuskus, karí a důkladně promícháme se směsí. Zalijeme kávovým hrnkem vroucí vody.
  2. krok2 Dále přidáme smetanu, promícháme a necháme nabobtnat. Směs ochutíme solí a pepřem a na závěr můžeme vmíchat i nasekaný koriandr. Každou porci podáváme ozdobenou  lžičkou zakysané smetany.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát „Tajemství“

Salát „Tajemství“

Neboj se a vyzkoušej můj neobvyklý salát. Irena Ivanová, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /09.07.12
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Hodí se jako příloha k masitým jídlům.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /14.06.11
Bulgur na karí

Bulgur na karí

Před podáváním ozdobíme petrželkou.

Irena Soukalová, Mělník

Zdravě a chutně /15.07.15
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
Zeleninový míchaný salát s vejci a se šunkou

Zeleninový míchaný salát s vejci a se šunkou

Pokud je ho hodně, klidně nahradí hlavní chod.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /29.12.12
Tatarák z červené řepy

Tatarák z červené řepy

Vynikající a zdravá alternativa.

Dana Procházková, Lázně Bohdaneč

Zdravě a chutně /30.10.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu