Ingredience
- 1/2 lžičky tymián
- 4 stroužky česnek
- 1/2 lžičky grilovací koření
- 1 lžíce sladká mletá paprika
- 1/2 lžičky nové koření mleté
- 4 lžíce slunečnicový olej
- 6 ks kuřecí čtvrtky
- 12 ks brambory
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na marinádu důkladně promícháme. Do marinády naložíme opláchnuté a osušené kuřecí čtvrtky a necháme je aspoň hodinu v chladu odležet.
-
Potom si připravíme elektrický gril nebo pánev a maso opečeme. My jsme maso připravovali v toastovači s nástavcem na maso (mřížky). V tomto toastovači jsme dvě porce pekli 12 minut. Výhodou je, že toastovač peče z obou stran, a tak maso nemusíme otáčet.
-
Brambory oloupeme a pak nakrájíme zdobicím nožem na mřížky. Osmažíme je ve fritovacím hrnci.