Reklama
Kuřecí sekaná se zeleninou
Fotogalerie:

Kuřecí sekaná se zeleninou

Jana Konrádová

Strakonice
Kvůli dietě mohu jíst pouze drůbeží a rybí maso. Pořád sháním nové recepty, naštěstí je jich opravdu dost.
Jana Konrádová, Strakonice

Ingredience

  • 400 g maso kuřecí
  • 250 g zelenina mražená
  • 100 g máslo
  • 1-2 stroužky česnek
  • dle chuti koření provensálské
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanka
  • 1 lžíce hořčice plnotučná
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí maso opláchneme, očistíme a pokrájíme na kostky, které vhodíme do mlýnku a umeleme. Do masa uděláme důlek a přidáme vejce. Směs promícháme.
  2. krok2 V pánvi rozpustíme polovinu másla, na které nasypeme zeleninovou směs. Zeleninu dochutíme propasírovaným česnekem, solí a provensálským kořením. Promícháme, odstavíme a necháme lehce zchladnout.
  3. krok3 Hotovou ochucenou zeleninu přidáme k umletému masu a vše promícháme společně se strouhankou a hořčicí. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
  4. Ze směsi navlhčenýma rukama vytvarujeme šišku, kterou přendáme do pečicí formy. Lehce podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Máslo nebo olivový olej přidáme zhruba v polovině pečení.
  5. Pečeme dozlatova asi 30–35 minut.

    TIP: Maso můžeš rozmixovat v mixéru. Když koření rozdrtíš mezi prsty, vůně se snáze uvolní. Upečenou sekanou podáváme s pečivem nebo s vařenými brambory a tatarkou.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Petra Geletičová, Smidary
Zdravě a chutně /17.03.18
Čočka se zeleninou

Čočka se zeleninou

Zdeněk Pavlíček,

Šumperk

Zdravě a chutně /01.01.18
Pyré z červené čočky

Pyré z červené čočky

Vychutnej si moji nejoblíbenější čočku.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /14.09.10
Chřest po francouzsku

Chřest po francouzsku

Na této baště jsme si pochutnali s přáteli.
Zbyněk Moravec, Dobříš
Zdravě a chutně /30.03.09
Kuřecí řízky s cornflaky a lehkým bramborovým salátem

Kuřecí řízky s cornflaky a lehkým bramborovým salátem

Oblíbené jídlo lze připravit i bez smažení a majonézy.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /22.04.13
Brambory s brokolicí  v parním hrnci

Brambory s brokolicí v parním hrnci

Jídlo bohaté na vlákniny, vápník a draslík.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Zdravě a chutně /14.04.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu