Obměna klasického českého pokrmu.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 500 g mleté maso z kuřecích prsíček
- 1 kornspitz
- 150 ml mléko
- 4 stroužky česnek
- 1 vejce
- 200 g špenátové listy
- sůl, pepř, čerstvé oregano
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kornspitz si nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme chvíli odstát. Mezitím si v mlýnku na maso pomeleme kuřecí maso. Maso osolíme, opepříme, nastrouháme do něj česnek a přidáme čerstvé oregano spolu s namočeným kornspitzem, natrhaným špenátem a vajíčkem a vše pořádně rukama promícháme.
-
Sekanou dáme na plech vyložený pečícím papírem, který si můžeme mašlovačkou potřít olejem a vytvarujeme rukama šišku. Aby nám sekaná při pečení držela tvar, můžeme si pomoct špejlemi. Pečeme na 180 °C asi 35 minut. Podáváme s pečenými brambory nebo chlebem a s nakládanými okurkami.