Reklama
Kuřecí salát se sedmikráskami
Fotogalerie:

Kuřecí salát se sedmikráskami

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Chrání pleť, čistí krev, hojí rány, uzdravuje průdušky, rozpouští kameny v ledvinách a ve žlučníku, zmírňuje revma. Kdo že to všechno umí? Sedmikráska!  
Dagmar Koutelíková, Pavlovice

Ingredience

  • 2 paprika
  • 2 rajčata
  • 1 stroužek česnek
  • 1 okurka
  • 4 lžíce jogurt
  • 3 lžíce majonéza
  • 1 kuře
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • pepř
  • 1 petrželka
  • 1/4 celer
  • 5 kuliček nové koření
  • 2 bobkový list

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do tlakového hrnce vložíme omyté kuře, mrkev, celer, petržel, cibuli, česnek, rajče, nové koření, celý pepř a bobkový list. Přidáme sůl a vaříme, dokud není kuře měkké. Vývar rozhodně nevyléváme, ale můžeme ho schovat do mrazáku, je výborný jako základ pro polévku nebo omáčku.
  2. krok2
    Vařené kuře necháme vychladnout, vykostíme ho a nakrájíme na malé kousky.
  3. krok3
    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Pokrájíme rajče a papriku. Rozděláme ananasový kompot a kousky ananasu necháme odkapat. Pak je bez šťávy přidáme do salátu. Osolíme, opepříme a vmícháme ma- jolku s jogurtem. Salát lehce promícháme a uložíme nejméně na půl hodiny do chladničky. Vychlazený salát před podáváním ozdobíme květy sedmikrásek, které nejprve dobře opláchneme pod vodou.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polníčkový salát

Polníčkový salát

Tento recept je osvědčený a velmi chutný. Renata Malá, Chvaletice
Zdravě a chutně /11.05.15
Provoněné kuře

Provoněné kuře

Toto je výborný, ale snadný recept na večeři i pro slavnostní příležitost!

Jana ...

Zdravě a chutně /01.03.12
Celerový nákyp

Celerový nákyp

Strouhaná zelenina zapečená se sýrem je opravdu moc dobrá!
Karolína Durdová, Slavkov u ...
Zdravě a chutně /14.12.08
Řízky se zeleninou

Řízky se zeleninou

Dělala jsem je na zkouškách ve škole.

Veronika Kalmusová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /15.08.16
Květákové měšce

Květákové měšce

Nejlepší jsou dozlatova vypečené.

Miroslava Vitoslavská, Prosenice

Zdravě a chutně /26.12.12
Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Adéla Crháčová, Poděbrady

Zdravě a chutně /17.03.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu