Reklama
Kuřecí s kurkumou a olivami
Fotogalerie:

Kuřecí s kurkumou a olivami

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Rychlá a dobrá večeře.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 500 g kučecí prsa
  • 1 lžička koření kurkuma
  • 20 ks nakládané olivy bez pecek
  • 1/2 ks cibule
  • 200 ml kuřecí vývar
  • dle chuti a potřeby olivový olej, sůl, pepř, solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem smíchaným s kořením kurkuma. Necháme nejméně hodinu odležet v chladu.

  2. Nakrájíme si půlku cibule na velejemno a olivy na tenká kolečka. Rozpálíme pánev Wok a naložené kuřecí maso společně s nakrájenou cibulí velmi zprudka opékáme do zlatavé barvy.
  3. Když je maso hotové, podlijeme jej kuřecím vývarem se lžičkou Solamylu, abychom omáčku zahustili. Do takto hotového pokrmu vmícháme nakrájené olivy a podáváme. Jako příloha se hodí rýže nebo i špagety.    
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Polévky jíme denně, někdy i jako vydatnou snídani nebo osvěžující večeři. Jednou z ...
Zdravě a chutně /13.08.08
Fenyklový salát s vejci

Fenyklový salát s vejci

Podle receptu Jany Vilímkové z Brna

Zdravě a chutně /20.04.18
Česneková pomazánka s klíčky fazolí mungo

Česneková pomazánka s klíčky fazolí mungo

Tvaroh ti dodá vápník, česnek a klíčky mungo fazolí zase obsahují spoustu vitaminů.
...
Zdravě a chutně /23.03.10
Tyčinky s pohankou

Tyčinky s pohankou

Pohanková mouka má oříškovou chuť.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /08.02.15
Fazolkový salát

Fazolkový salát

U nás doma velmi oblíbený salát s příjemnou chutí farmářského dresinku.
...
Zdravě a chutně /13.10.11
Celerová polévka

Celerová polévka

Výtečný zeleninový krém.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Zdravě a chutně /10.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu