Díky zelenině získá maso příjemnou chuť a šťávu.
Věra Hradilová, Kopřivnice
Ingredience
- Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 6 lžic olivový olej
- trocha sůl a pepř
- 1 lžička provensálské koření
- 4 červená cibule
- 2 malé cuketa
- 1 žlutá paprika
- 2 stroužky česnek
- 1 konzerva loupaná rajčata
- 150 ml drůbeží vývar
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa omyjeme. Dvě lžíce olivového oleje smícháme se solí, pepřem a provensálským kořením. Touto marinádou potřeme maso ze všech stran.
-
Zbylý olej rozpálíme na pánvi a maso ze všech stran zprudka opečeme. Pak je vyjmeme a položíme do zapékací mísy. Na zbylém oleji osmahneme čtvrtky cibulí, plátky cukety a česneku, kousky papriky a vše opékáme asi 5 minut.
-
Nakonec přidáme oloupaná rajčata a vývar. Touto zeleninovou směsí polijeme maso a dáme zapékat do trouby při 200 °C asi na 45 minut. Podáváme s opečenými brambory nebo rýží.