Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s olivami a rukolou
Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s olivami a rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s olivami a rukolou

3.4/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 599 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 37 g
Tuky 21 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hit letních večeří inspirovaný Středomořím stačí doplnit pečivem. Ručíme vám za to, že pánvička bude vmžiku vytřená dosucha!

Suroviny

bez kůže
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský
máslo 1 ČL
+ na zjemnění
jarní cibulka 2 ks
bílá část nakrájená nadrobno, zelená na kolečka
česnek 1 stroužek
malý, drcený
rajčatová pasta 2 PL
nebo protlaku
rajčata cherry 150 g
tymián 1 PL
lístky odrhnuté + snítky k podávání
nebo podle chuti
vývar kuřecí 150 ml
nebo voda
rukola 2 hrsti
k podávání

Postup

1

Kuřecí prsa osolte a opepřete. V pánvi s těžkým dnem rozehřejte 1 lžíci oleje a máslo. Vložte maso a opékejte na silnějším ohni za častého obracení dozlatova, asi 5 minut, pak vyjměte maso na talíř a dejte stranou.

2

Do uvolněné pánve nasypte bílou část jarních cibulek a česnek, přidejte rajčatovou pastu či protlak a opékejte asi 2 minuty za občasného promíchání, aby se nic nespálilo, jen rozvonělo. Vsypte rajčata. Po pár minutách přidejte tymián, cukr a olivy a podlijte cca 150 ml vývaru/vody. Důkladně promíchejte a odškrábněte přípečky z pánve.

3

Do pánve vraťte kuřecí prsa, přiklopte ji, zmírněte oheň a duste asi 10 minut, aby bylo maso uvnitř hotové a chutě omáčky se propojily. Podle chuti zjemněte máslem a vmíchejte rukolu. Podávejte posypané zelenou částí jarních cibulek a snítkami tymiánu, pokapané olivovým olejem a doplněné pečivem.

[[nid:39069]]

NĚCO NAVÍC
Jako příloha se hodí také vařené nové brambory nebo i dlouhé těstoviny (v případě těstovin doporučujeme maso před podáváním nakrájet na sousta a promíchat s nimi).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč