Ingredience
- 400 g maso kuřecí
- 1 lžíce olej
- 200 g kopřivy čerstvé
- 1 cibule
- 1 rohlíky
- 1/2 hrnku mléko
- 1 vejce
- 3 stroužky česnek
- sůl a pepř podle chuti
- 2 rajčata
- 2 hrnky jáhly
- na ozdobu petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa paličkou na maso vyklepeme na tenký plát. Aby se maso nepotrhalo, při vyklepávání používáme potravinářskou fólii. Hotové plátky naplníme kopřivovou směsí, kterou připravíme v pánvi tak, že lehce na troše oleje orstujeme cibulku, poté přidáe opláchnuté kopřivové listy. Jen je spaříme pod pokličkou, ale nevaříme je. Rohlík pokrájený na kostičky vložíme do misky, zalijeme ho mlékem a smícháme s vejcem. Necháme změknou, pak ke směsi přidáme připravené kopřivy a propasírovaný česnek. Všechno promícháme a dochutíme trochou soli a pepře.
-
Kopřivovou směs lžičkou nanášíme na plátky masa, ty pak zabalíme a vespod je spojíme ostrými párátky.
-
Zabalené kapsy vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a přiklopené je pečeme 20 minut na 220 °C, po uplynutí doby pečení pekáček odklopíme a maso dopečeme za podlévání ještě 5 minut.
-
Hotové kapsy podáváme s jáhlami, které ihned po uvaření smícháme s nakrájenými rajčaty. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby a posypeme nasekanou petrželkou.