Reklama
Kuřecí prsa s kopřivovou  nádivkou
Fotogalerie:

Kuřecí prsa s kopřivovou nádivkou

Renata Pešáková

Praha
Připravuji tohle jídlo vždy o Velikonocích. Když ti přijdou hosté, můžeš jim maso servírovat i zastudena jako sytější předkrm, například s čerstvou okurkou a rajčetem.
Renata Pešáková, Praha

Ingredience

  • 400 g maso kuřecí
  • 1 lžíce olej
  • 200 g kopřivy čerstvé
  • 1 cibule
  • 1 rohlíky
  • 1/2 hrnku mléko
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česnek
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 rajčata
  • 2 hrnky jáhly
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí prsa paličkou na maso vyklepeme na tenký plát. Aby se maso nepotrhalo, při vyklepávání používáme potravinářskou fólii. Hotové plátky naplníme kopřivovou směsí, kterou připravíme v pánvi tak, že lehce na troše oleje orstujeme cibulku, poté přidáe opláchnuté kopřivové listy. Jen je spaříme pod pokličkou, ale nevaříme je. Rohlík pokrájený na kostičky vložíme do misky, zalijeme ho mlékem a smícháme s vejcem. Necháme změknou, pak ke směsi přidáme připravené kopřivy a propasírovaný česnek. Všechno promícháme a dochutíme trochou soli a pepře.
  2. krok2 Kopřivovou směs lžičkou nanášíme na plátky masa, ty pak zabalíme a vespod je spojíme ostrými párátky.
  3. Zabalené kapsy vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a přiklopené je pečeme 20 minut na 220 °C, po uplynutí doby pečení pekáček odklopíme a maso dopečeme za podlévání ještě 5 minut.
  4. Hotové kapsy podáváme s jáhlami, které ihned po uvaření smícháme s nakrájenými rajčaty. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby a posypeme nasekanou petrželkou.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinkové krokety s jogurtovo-zeleninovým dipem

Bylinkové krokety s jogurtovo-zeleninovým dipem

Skvěle se hodí i jako příloha k veškerým druhům masa. Anna Chmelíčková, Letohrad
Zdravě a chutně /08.10.12
Candát na zelenině

Candát na zelenině

Candát je skvělá ryba, jen ji tepelnou úpravou nezkazit!
Lenka Řezbová, Milevsko
Zdravě a chutně /04.08.11
Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi

Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi

Mořskou řasu přidávám do polévky proto, aby doplnila potřebné minerály.
Linda ...
Zdravě a chutně /29.03.10
Brokolice s těstovinami

Brokolice s těstovinami

Zdravá pochoutka pro celou rodinku.
Zuzana Čerlíková, Čechy
Zdravě a chutně /15.12.08
Salát s jahodami

Salát s jahodami

Podáváme s opečenou bagetou.

Karolína Housková, Litomyšl

Zdravě a chutně /30.06.15
Zeleninový salát

Zeleninový salát

Zbude-li pečené kuřecí maso, připrav si salát.
Lenka Mikešová, Královice
Zdravě a chutně /18.08.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu