Nemám zahradu, terasu, a dokonce ani balkon a tak si dělám masíčko alespoň na grilovací pánvi.
Hana Fialková, Pardubice
Ingredience
- Na steak
- 800 g kuřecí prsa
- 1/2 lžičky koření na kuře
- trocha sůl
- podle chuti pepř
- 1 lžíce olej
- 200 g rajčata
- Zapečená kaše
- 600 g brambory
- 50 g máslo
- 200 ml mléko
- 2 žloutek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Lehce je posypeme kořením na kuře, osolíme a opepříme. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na polovinu, větší kusy na plátky.
-
Na grilovací pánvi rozehřejeme olej a na něm opékáme kuřecí steaky z obou stran po 5 minutách. Když jsou hotové, ztlumíme plamen a osolená a opepřená rajčata nevháme trochu prohřát.
-
Oloupané brambory pokrájíme na kostky, zalijeme je vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Potom vodu slijeme, přidáme máslo nakrájené na malé kostky a vlažné mléko. Elektrickým šlehačem vyšleháme kaši. Pak ještě vmícháme oba žloutky. Kaší naplníme vymazanou nebo pečicím papírem vyloženou zapékací nádobu. Pečeme v troubě při 180 °C 25 minut.