Reklama
Kuřecí maso s pórkem
Fotogalerie:

Kuřecí maso s pórkem

Michaela Stejskalová
Michaela Stejskalová
Letohrad

Velmi jednoduché, dietní a chutné jídlo.

Michaela Stejskalová, Letohrad

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 2 pórek
  • 300 g žampiony
  • 1 cibule
  • 60 g mandle nebo arašídy
  • 1 lžíčka škrob
  • 2 lžíce sojová omáčka
  • olej na smažení
  • sůl
  • rýže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, pokapeme sojovou omáčkou a zasypeme škrobem. Necháme chvíli odležet.
  2.  Mezi tím si pokrájíme pórek na kolečka, cibuli na půlkolečka, houby na slabé plátky. Mandle povaříme, oloupeme a rozpůlíme. Na rozpáleném oleji osmažíme maso, aby mělo zlatou kurčičku.
  3.  Maso vyjmeme z pánve bez oleje. Na pánev dáme nejprve mandle – lehce osmahneme, poté přidáme houby – lehce osmahneme, přidáme cibuli a většinu pórku – to vše smažíme dokud pórek nezměkne.
  4. Do směsi přidáme maso a zbytek pórku. Dusíme ještě 5 minut na mírném plameni, aby se chutě propojili. Podáváme s rýží.   
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Megafit letní koktejl

Megafit letní koktejl

Zdravý, ale hříšně dobrý letní koktejl. Pavlína Řeháková, České Budějovice ...
Zdravě a chutně /16.12.10
Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Špičky z chřestu si necháme na ozdobení hotového pokrmu.

Alena Rychlá, ...

Zdravě a chutně /14.05.16
Řeřichový  tvaroh

Řeřichový tvaroh

Jednou z mých nejoblíbenějších bylinek je čerstvá řeřicha. 
Eva Klímová, ...
Zdravě a chutně /30.04.13
Hovězí na medu

Hovězí na medu

Křehký plátek hovězího je s omáčkou výborný.
Dagmar Vašáková, Hodonín
Zdravě a chutně /22.10.14
Čerstvé rýžové závitky

Čerstvé rýžové závitky

Dana Přibylová, Praha

Zdravě a chutně /30.01.18
Celozrnné knedlíky

Celozrnné knedlíky

Jíme zdravě, celozrnné knedle jsou výborné.
Květa Knauteová, Sezemice
Zdravě a chutně /03.01.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu