Reklama
Kuřecí maso na kedlubnách
Fotogalerie:

Kuřecí maso na kedlubnách

Eliška Jelínková

Litomyšl
Mám ráda, je-li jídlo pestré nejen chutěmi, ale když na talíři láká také svojí barevností.
Eliška Jelínková, Litomyšl

Ingredience

  • 3 kedlubna
  • 5 brambory
  • 2 mrkev
  • 1 pórek
  • 4 kuřecí prsa
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 1 kelímek sýr Almete bylinkový
  • 4 lžíce olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na ozdobu petržel nať
  • 500 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny, brambory a mrkev oškrábeme, omyjeme a na­krájíme na kostičky. Pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka. Maso pokrájíme na nudličky, opepříme ho a osolíme.
  2. V 500 ml vroucí vody rozpustíme kostku zeleninového bujonu. Ve větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a opražíme masové nudličky ze všech stran. Maso vyjmeme a necháme přikryté, aby nevychladlo.
  3. Do pánve přidáme zbylý olej a orestujeme zeleninu, kterou zalijeme připraveným bujonem. Dusíme asi 10 minut, pak přidáme sýr Almete a mícháme, dokud se nerozpustí.
  4. Nakonec přidáme k zelenině maso, prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
     
    TIP: Místo kuřecího masa můžeme použít také vepřové či hovězí. Omáčku lze zahustit más­lovou jíškou. Místo sýra zkus maso zalít smetanou.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní miska

Jarní miska

Křepelčí vejce vaříme jen 80 sekund. Eva Divišová, Dobříš
Zdravě a chutně /02.05.16
Špagety s rajčátky

Špagety s rajčátky

Olivový olej by měl být kvalitní, pak vynikne.

Tereza Bradáčová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /20.09.13
Vegetariánský salát

Vegetariánský salát

Někdy namísto brambor používám batáty.

Kamila Straková, Jeseník

Zdravě a chutně /17.12.12
Celerová polévka

Celerová polévka

Celer je výtečné afrodiziakum a i v polévce udělá své.
Antonín Buchar, ...
Zdravě a chutně /14.02.13
Losos s krémem

Losos s krémem

Luxusní oběd.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /07.03.16
Italský salát

Italský salát

Květa Kroupová, Praha

Zdravě a chutně /29.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu