Tip na skvělý jednoduchý oběd.
Michaela Strnadová, Obříství
Ingredience
- 500 g kuřecí maso
- 1 cibulmenší e
- špetka koření na kuře
- mletá červená paprika
- 250 g směs francouzské zeleniny
- 2-3 polévkové lžíce slunečnicový olej
- 1 kostka zeleninový bujon
- 1 lžíce polohrubá mouka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a maso zprudka orestujeme.
-
Přidáme koření na kuře a mletou červenou papriku. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí.
-
Poté přidáme směs francouzské zeleniny a zeleninový bujon. Nakonec zahustíme polohrubou moukou.
-
Jako přílohu podáváme rýži nebo bramborové vlnky. Pro zpestření můžeme podávat zeleninový salát.