Parní hrnec jsme si oblíbili.
Monika Jarošová, Polná
Ingredience
- 1 celé kuře
- podle chuti sůl
- podle chuti grilovací koření
- podle chuti sladká paprika koření
- 1 lžíce olej
- 8 ks brambory
- 200 g květák
- 100 g mrkev
- 50 g pórek
- 50 g fazolky
- 1 lžíce čerstvá petržel
- 1 vrchovatá lžička solamyl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuře omyjeme a naporcujeme na 4 kousky, osolíme, posypeme grilovacím kořením a sladkou paprikou a dáme do parního hrnce. Spodek pomažeme olejem, zapneme na 25 minut a připravíme si brambory. Oloupané a na kolečka nakrájené brambory vložíme do druhé nádoby. Zeleninu s petrželkou připravíme do třetího patra.
-
Po 25 minutách připravené brambory a zeleninu přidáme nad maso a zapneme celé ještě jednou na 25 minut.
-
Po uplynutí doby máme vše hotové, vypečenou štávu zahustíme solamylem a případně dosolíme.