Reklama
Kuřecí kapsy v páře
Fotogalerie:

Kuřecí kapsy v páře

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tento způsob přípravy je velmi šetrný.

Judita Novotná, Prostějov

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 mrkev
  • 1/2 pórku
  • podle chuti sůl
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • 5 lístků medvědího česneku
  • 150 g kuskusu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • několik snítek petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Kuřecí prsa očistíme a podélně nařízneme – vytvoříme kapsu. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na půlkolečka. 

  2. krok2

    2. Připravenou zeleninu vložíme do kastrůlku, lehce osolíme, ochutíme provensálským kořením, přidáme 2 lžíce vody a přikryté 5 minut podusíme. Necháme zchladnout a přimícháme nasekaný medvědí česnek. 

  3. krok3

    3. Maso položíme na potravinářskou fólii a vytvořené kapsy naplníme zeleninovou směsí. Můžeme i trochu osolit, potom kapsu zavřeme a zabalíme do fólie, konce zatočíme, aby se balíček utáhl. 

  4. 4. Do hrnce připravíme vodu a napařovací síto, přivedeme k varu, vložíme kapsy a vaříme v páře 25 minut.

  5. 5. Kuskus nasypeme do kastrůlku, vmícháme lžíci oleje, zalijeme 200 ml vroucí osolené vody nebo vývaru a necháme 5 minut odstát. Pak vidličkou zlehka promícháme s nasekanou petrželkou.


Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí sekaná rolka s mrkví

Krůtí sekaná rolka s mrkví

Zkus obměnu klasické sekané, tato je vhodná i pro nejmenší strávníky. Lenka Endrlová,...
Zdravě a chutně /10.09.13
Zimní salát s mrkví a ořechy

Zimní salát s mrkví a ořechy

Francouzi konzumují spoustu zeleniny, kterou umějí skvěle připravit.

Lenka Procházková,...

Zdravě a chutně /28.02.16
Lilek na bulgurovém lůžku

Lilek na bulgurovém lůžku

Zdravé a moc dobré, doporučuji.

Kateřina Nová, Havířov


Zdravě a chutně /21.10.15
Boloňská omáčka se sójou

Boloňská omáčka se sójou

Boloňské špagety trochu jinak.Výborná pikantní omáčka od mého táty.

Aneta Gazdová, ...

Zdravě a chutně /02.06.12
Jarní salátek

Jarní salátek

Lehká jarní večeře.

Vanda Doležalová, Pilníkov

Zdravě a chutně /02.04.16
Zeleninový salát s řízkem

Zeleninový salát s řízkem

Veronika Khandlová, Benešov

Zdravě a chutně /23.03.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu