Tento způsob přípravy je velmi šetrný.
Judita Novotná, Prostějov
Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- 1 mrkev
- 1/2 pórku
- podle chuti sůl
- 1 lžička provensálských bylinek
- 5 lístků medvědího česneku
- 150 g kuskusu
- 1 lžíce olivového oleje
- několik snítek petrželky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Kuřecí prsa očistíme a podélně nařízneme – vytvoříme kapsu. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na půlkolečka.
-
2. Připravenou zeleninu vložíme do kastrůlku, lehce osolíme, ochutíme provensálským kořením, přidáme 2 lžíce vody a přikryté 5 minut podusíme. Necháme zchladnout a přimícháme nasekaný medvědí česnek.
-
3. Maso položíme na potravinářskou fólii a vytvořené kapsy naplníme zeleninovou směsí. Můžeme i trochu osolit, potom kapsu zavřeme a zabalíme do fólie, konce zatočíme, aby se balíček utáhl.
-
4. Do hrnce připravíme vodu a napařovací síto, přivedeme k varu, vložíme kapsy a vaříme v páře 25 minut.
-
5. Kuskus nasypeme do kastrůlku, vmícháme lžíci oleje, zalijeme 200 ml vroucí osolené vody nebo vývaru a necháme 5 minut odstát. Pak vidličkou zlehka promícháme s nasekanou petrželkou.