Reklama
Kuře s medovou zeleninou
Fotogalerie:

Kuře s medovou zeleninou

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Kuřecí stehna pečená s medovou marinádou, podávaná na šťavnaté zelenině.

Pavel Štrougal, Krásné Březno

Ingredience

  • 2 ks kuřecí stehna
  • 300 g mražená zelenina
  • 3 lžíce med
  • 2 lžíce citronová šťáva
  • 2 lžíce olej
  • 2 lžíce sojová omáčka
  • 1 ks cibule
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka sladká paprika

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Smícháme 2 lžíce oleje, 2 lžíce medu, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci sojové omáčky, sůl, pepř a papriku. Směsí potřeme stehna a necháme marinovat.
  2. Do pekáče vložíme na plátky nakrájenou cibuli, kuřecí stehna a podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C. Po dvaceti minutách přidáme mraženou zeleninu a dál pečeme až zelenina změkne.

  3. Upečená stehna vyjmeme, zeleninu dochutíme lžící medu, citronovou šťávou, sojovou omáčkou, solí a podáváme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečený lilek s rajčaty

Pečený lilek s rajčaty

Miluji grilovanou i zapečenou zeleninu na všechny způsoby, recepty s lilkem ...
Zdravě a chutně /05.11.09
Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Rozmixuj ji celou a podávej jako krém.

Světlana Kravchenko, Ostrava

Zdravě a chutně /06.02.14
Filé s tajemstvím

Filé s tajemstvím

Kdo moc nemusí cibuli, ať nedává, je zde hodně cítit.

Veronika Marková, Český ...

Zdravě a chutně /03.01.13
Zeleninová plec

Zeleninová plec

Chuť masa v tomto jídle skvěle doplňuje chuť zeleninky a žampionů.

Ruth Šklíbová, ...

Zdravě a chutně /29.07.12
Pohankové placičky

Pohankové placičky

Pro milovníky zdravé kuchyně.

Lenka Jakubčáková, Kdyně

Zdravě a chutně /13.04.13
Penne s cuketou

Penne s cuketou

Tento letně svěží pokrm jsme prvně s manželkou okusili na dovolené. Tak nám zachutnal, ...
Zdravě a chutně /23.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu