Reklama
Kuře po Italsku
Fotogalerie:

Kuře po Italsku

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno
Kuře pečené v bazalkové marinádě, obložené restovanou zeleninou.
Pavel Štrougal, Krásné Březno

Ingredience

  • 2 ks kuřecí stehna
  • 1 ks cibule
  • Marináda :
  • 3 lžíce olej
  • 2 lžíce kečup
  • podle chuti sladká paprika
  • podle chuti sušená bazalka
  • podle chuti chilli koření
  • na dochucení sůl a pepř
  • Restovaná zelenina :
  • 6 cherry rajčátka
  • 1 červená paprika
  • 50 g zelené olivy
  • 3 lžíce kečup
  • 1 stroužek česnek
  • podle chuti bazalka
  • na dochucení sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy


  1. Smícháme 3 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, papriku, sůl, pepř, bazalku a chilli. Směsí potřeme stehna a necháme marinovat.
  2. Do pekáče vložíme na plátky nakrájenou cibuli, kuřecí stehna a podlijeme vodou. Pečeme 45 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

  3. Upečená stehna vyjmeme, výpek vydusíme na tuk, vložíme na nudličky nakrájenou papriku, půlky rajčat, olivy a orestujeme. Mírně podlijeme vodou a krátce podusíme.

  4. Směs dochutíme kečupem, česnekem utřeným se  solí, bazalkou a podáváme.


Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s ananasem a surimi

Salát s ananasem a surimi

Zkus kombinaci zajímavých chutí. Michaela Maťovčíková, Český Brod
Zdravě a chutně /14.10.11
Dýňový koláč

Dýňový koláč

Veronika Dobrovolná, Přibyslav

Zdravě a chutně /22.01.18
Zeleninová směs na prejt, pirožky a karbanátky

Zeleninová směs na prejt, pirožky a karbanátky

Maso ti vůbec nebude chybět.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /09.04.16
Okurky s tuňákovou náplní

Okurky s tuňákovou náplní

Plněné salátové okurky připravuji jako lehké a zdravé pohoštění. Vypadají na ...
Zdravě a chutně /02.05.13
Francouzský ředkvičkový salát

Francouzský ředkvičkový salát

Barbora Benešová, Znojmo

Zdravě a chutně /12.02.18
Pangas s jogurtovou omáčkou

Pangas s jogurtovou omáčkou

Nejraději mám jednoduchá jídla.
Olga Havlíčková, Ostroměř
Zdravě a chutně /15.01.14
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama