Reklama
Kuře na zelenině
Fotogalerie:

Kuře na zelenině

Petra Hrubá
Petra Hrubá
Třeboň

Kuře pečené na zelenině.

Petra Hrubá, Třeboň

Ingredience

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 1 cibule
  • 1 kg mrkev
  • 1 celer
  • sůl, pepř
  • 4 bobkový list
  • 5 kuliček jalovec
  • 1 rajský protlak velký
  • dle chuti kečup
  • trochu cukr
  • 3 stroužky česnek
  • 3 lžičky provensálské bylinky
  • trochu olej
  • voda na podlití

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy. Přidáme sůl, pepř, jalovec, protlak, kečup, cukr, prolisovaný česnek, provensálské koření a olej. Promícháme a dáme na pekáč.
  2. krok2

    Kuřecí maso osolíme a dáme na zeleninu. Do zeleniny ještě přidáme bobkový listy a podlijeme vodou. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi hodinu.


    Podáváme s bramborem.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Blanšírovaná kapusta s hranolky

Blanšírovaná kapusta s hranolky

Šťavnatá podzimní zelenina v netradiční úpravě.
Zdravě a chutně /01.12.12
Kapr na hořčici s batátovým pyré

Kapr na hořčici s batátovým pyré

Vynikající způsob, jak si skvěle vychutnat klasickou českou rybu.

Tamara ...

Zdravě a chutně /13.08.17
Sójový guláš s klíčky

Sójový guláš s klíčky

Nejvhodnější přílohou je rýže.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /10.02.16
Fazolové brownies

Fazolové brownies

Alena Stiblanová, Skorkov

Zdravě a chutně /02.03.19
Pomazánka z ředkviček

Pomazánka z ředkviček

Nejlepší jsou ředkvičky právě sklizené.

Lucie Makalová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /03.04.15
Lehoučké zapečené brambory

Lehoučké zapečené brambory

Ráda vařím rychle a zdravě.

Šárka Plchová, Brno


Zdravě a chutně /10.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu