Reklama
Kuře na víně se zeleninou
Fotogalerie:

Kuře na víně se zeleninou

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Kuře pečené spolu s paprikou, cibulí, žampiony a bílým vínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 2 ks kuřecí čtvrtky
  • 200 ml bílé víno
  • 1 ks paprika červená
  • 100 g žampiony sterilované
  • 1 cibule
  • olej
  • sůl, pepř,
  • paprika
  • mletý kmín
  • bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Smícháme 2 lžíce oleje, sladkou papriku, sůl, pepř, špetku mletého kmínu a bazalku. Směsí potřeme opláchnuté a osušené kuře.
  2. Do pekáče vložíme cibuli nakrájenou na plátky, očištěnou papriku nakrájenou na nudličky a scezené žampiony. Lehce posolíme a opepříme. 
  3. Na zeleninu položíme okořeněné kuře a podlijeme vínem. V troubě předehřáté na 220 °C pečeme 40 minut. V průběhu pečení přeléváme výpekem.
  4. Jako přílohu můžeme zvolit rýži, brambory nebo zeleninové saláty.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kukuřice s dresinkem

Kukuřice s dresinkem

Preferuji zeleninu, bez masa se klidně obejdu. Milan Plch, Brno
Zdravě a chutně /10.10.08
Krůtí vývar s karí strouháním

Krůtí vývar s karí strouháním

Má krásnou svěží barvu, sliny se na něj sbíhají.

Veronika Jedličková, Břeclav

...
Zdravě a chutně /27.09.13
Vdolečky – řepáčky

Vdolečky – řepáčky

Moje maminka z řepy kdysi dělala i sirup.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Zdravě a chutně /21.01.10
Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

Podle receptu

Kamily Záplavové z Brna

Zdravě a chutně /26.05.18
Kuřecí nudličky

Kuřecí nudličky

Určitě se stanou i tvým oblíbeným jídlem.
Michal Klepáček, Bruntál
Zdravě a chutně /26.10.11
Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky

Zdravá pochoutka z oblíbené luštěniny. Tato čočka se nemusí předem ...

Zdravě a chutně /20.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu