Kuře pečené spolu s paprikou, cibulí, žampiony a bílým vínem.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno
Ingredience
- 2 ks kuřecí čtvrtky
- 200 ml bílé víno
- 1 ks paprika červená
- 100 g žampiony sterilované
- 1 cibule
- olej
- sůl, pepř,
- paprika
- mletý kmín
- bazalka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme 2 lžíce oleje, sladkou papriku, sůl, pepř, špetku mletého kmínu a bazalku. Směsí potřeme opláchnuté a osušené kuře.
-
Do pekáče vložíme cibuli nakrájenou na plátky, očištěnou papriku nakrájenou na nudličky a scezené žampiony. Lehce posolíme a opepříme.
-
Na zeleninu položíme okořeněné kuře a podlijeme vínem. V troubě předehřáté na 220 °C pečeme 40 minut. V průběhu pečení přeléváme výpekem.
-
Jako přílohu můžeme zvolit rýži, brambory nebo zeleninové saláty.