Pod kuře můžeš dát ještě kousek uzeného.
Ivana Černá, Praha
Ingredience
- 1 větší kuře
- sůl a kmín podle chuti
- 1,5 balíčku kysané zelí
- 2 ks mrkev
- 1 červená řepa
- 1 sušená chilli paprička
- trocha sladké papriky
- trocha adžiky
- 1 jarní cibulka
- 1 kg brambory
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuře omyjeme, naporcujeme, osolíme, okmínujeme a posypeme směsí ze sladké pa-
priky a adžiky, do které přidáme i nadrcenou chilli papričku. -
Zelí smícháme s nastrouhanou mrkví a s nastrouhanou červenou řepou, přidáme pokrájenou jarní cibulku i s natí. Zamícháme a nalijeme na připravený plech předem opláchnutý vodou.
-
Okořeněné porce kuřete vložíme na takto připravenou zelnou směs. Pokud máme nové brambory, pak je jen dobře omyjeme, necháme ve slupce a pokrájíme na silnější plátky. Okořeníme je stejně jako porce kuřete. Plech přikryjeme buď alobalem, nebo druhým plechem a pečeme v rozpálené troubě při 200 °C přibližně hodinu a půl.
-
Potom plech odklopíme a necháme ještě chvíli vše zapéct, aby kuře mělo pěkně zlatou a křupavou kůrčičku.