Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 dávku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 301 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 57 g
Tuky 1 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kysané zelí je skvělé za studena, tedy bez tepelné úpravy, ale i zatepla. Hodí se do polévek, nebo z něj můžete připravit skvělou přílohu k pečenému masu nebo k zabijačkovým specialitám. Takové je například kyselé zelí na cibulce. Jeho příprava je extrémně jednoduchá a rychlá.

Suroviny

větší
zelí kysané 500 g
voda 250 ml
sůl

Postup

1

Cibuli oloupeme, opláchneme a nakrájíme.

2

Do hrnce dáme kysané zelí, které nemusíme propírat, pouze vymačkáme šťávu.

3

Přidáme cibuli a zalijeme částí vody.

4

Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut.

5

Pak zelí podle chuti dosolíme a dochutíme krupicovým cukrem.

6

Ve zbytku vody rozmícháme mouku a vlijeme do hrnce se zelím.

7

Zelí ještě asi 10 minut provaříme.

8

Hotové zelí podáváme třeba s jelítkem či jitrnicí a bramborem. Dobrou chuť.

Ilustrační foto: Pexels.com

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč