Rychlý a výborný oběd pro milovníky kuřete, zelí a brambor.
Zuzana Kuzníková, Orlová - Lutyně
Ingredience
- 1 - 2 cibule
- 1 sáček zelí kysané
- 1 kg brambory
- na posolení kuřat a brambor sůl
- 100 ml voda
- na okmínování brambor drcený kmín
- 9 porce kuřete
- na potření kuřete grilovací koření
- na vymaštění pekáče olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Dno pekáčku si vymažeme olejem. Nakrájíme cibuli na větší kostky a dáme do pekáčku. Propláchneme zelí a rozložíme po celé ploše pekáčku.
-
Oškrábeme brambory a nakrájíme je na půlcentimetrová kolečka, rozložíme je na zelí a jen shora osolíme a okmínujeme. Zalijeme vodou.
-
Na brambory položíme omyté, osolené kuře a posypeme grilovacím kořením. Dáme péct na 180 °C asi na 75 minut.