Reklama
Kuře na kyselém zelí
Fotogalerie:

Kuře na kyselém zelí

Zuzana Kuzníková
Zuzana Kuzníková
Orlová - Lutyně

Rychlý a výborný oběd pro milovníky kuřete, zelí a brambor.

Zuzana Kuzníková, Orlová - Lutyně

Ingredience

  • 1 - 2 cibule
  • 1 sáček zelí kysané
  • 1 kg brambory
  • na posolení kuřat a brambor sůl
  • 100 ml voda
  • na okmínování brambor drcený kmín
  • 9 porce kuřete
  • na potření kuřete grilovací koření
  • na vymaštění pekáče olej

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Dno pekáčku si vymažeme olejem. Nakrájíme cibuli na větší kostky a dáme do pekáčku. Propláchneme zelí a rozložíme po celé ploše pekáčku.

  2. Oškrábeme brambory a nakrájíme je na půlcentimetrová kolečka, rozložíme je na zelí a jen shora osolíme a okmínujeme. Zalijeme vodou.
  3. Na brambory položíme omyté, osolené kuře a posypeme grilovacím kořením. Dáme péct na 180 °C asi na 75 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilované makrely

Grilované makrely

Když přijede moje mlsná sestra, musím se pustit do grilování. Prý umím připravit ty ...
Zdravě a chutně /18.08.08
Plněné pečené cukety

Plněné pečené cukety

Skvělá příloha ke grilovanému masíčku.

Jaromíra Holá, Mikulov

Zdravě a chutně /08.08.16
Zeleninový salát

Zeleninový salát

Zbude-li pečené kuřecí maso, připrav si salát.
Lenka Mikešová, Královice
Zdravě a chutně /18.08.09
Orestovaný králík s kuskusem a pórkem

Orestovaný králík s kuskusem a pórkem

Vypadá to úplně jako rizoto, ale je to lepší!
Martina Najdrová, Lomnice n. Lužnicí
...
Zdravě a chutně /09.03.09
Nové brambory s tvarohem

Nové brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem se jídávaly u babičky na Šumavě na vsi a rád si je dám i dnes. ...
Zdravě a chutně /06.08.08
Grepový salát se šunkou

Grepový salát se šunkou

Grapefruity bychom si měli během zimy dopřávat co nejčastěji, jsou plné vitaminů.

...

Zdravě a chutně /28.12.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu