Reklama
Kuře na kari s mangem
Fotogalerie:

Kuře na kari s mangem

Renata Lacinová

Olomouc
Připravovat maso s ovocem by tě možná, tak jako mě, nenapadlo. Jednou jsem něco podobného ochutnala v restauraci, kuřecí s mangem mi moc zachutnalo a rozhodla jsem se, že si v kuchyni zaexperimentuji. Myslím, že se dílo podařilo, a od té doby na našich talířích zdomácnělo.
Renata Lacinová, Olomouc

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžičky kari
  • 2 sáčky rýže
  • olej
  • 1 smetana zakysaná
  • 1 chilli
  • petrželka
  • 1 mango

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mango nožem zbavíme slupky a poté odkrájíme dužinu od pecky. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a horní stranu řízku nařízneme na malé kostičky. Maso jemně osolíme, opepříme a necháme chvíli od­ležet.
  2. krok2
    Na pánvi rozpálíme olej a připravené kuřecí maso na něm po obou stranách opečeme. Maso po usmažení vyndáme na talířek. Do pánve nalijeme kelímek zakysané smetany, přidáme nasekanou chilli papričku, karí koření a vše důkladně promícháme. Poté přidáme mango nakrájené na tenké proužky.
  3. krok3
    Omáčku necháme pár minut povařit a na závěr do ní vložíme ku­řecí maso. Podáváme s rýží, kterou po uvaření promícháme s na­sekanou petrželkou.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Zkus ho, máš-li chuť na něco pikantního. Karel Soušek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Adéla Crháčová, Poděbrady

Zdravě a chutně /17.03.20
Houbové rizoto

Houbové rizoto

Zapíjej pivem nebo vínem.

Oleg Kabarský, Praha

Zdravě a chutně /17.08.16
Salát z těstovin a citrusů

Salát z těstovin a citrusů

V zimě musíme doplňovat vitaminy.

Lucie Drvotová, Brno

Zdravě a chutně /24.11.16
Sezamové dukátky

Sezamové dukátky

Sezam obsahuje mnoho cenných látek.

Alena Kadlecová, Benešov

Zdravě a chutně /09.11.15
Grilovaný pangasius na domácím špeku a bylinkách

Grilovaný pangasius na domácím špeku a bylinkách

Zkus tuto sladkovodní rybu, která se chová v deltě Mekongu a jistě neprohloupíš.

...

Zdravě a chutně /21.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu