Reklama
Kuličky z kuskusu
Fotogalerie:

Kuličky z kuskusu

Milada Komárková

Opava
Křupavá dobrota je se salátem lahodná.
Milada Komárková, Opava

Ingredience

  • 50 g kuskus
  • 1 hrnek voda
  • 1 lžíce olej olivový
  • špetka sůl
  • 1/2 lžičky vegeta
  • 100 g sýr strouhaný
  • 1 vejce
  • 1 lžíce petrželka nadrobno posekaná
  • na obalení mouka hrubá
  • Salát:
  • 1 paprika žlutá
  • 1 lžíce ocet balsamikový
  • 1 lžíce olej
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1/2 hrnku voda
  • 1 salát hlávkový
  • 1 mrkev
  • 1 okurka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuskus vložíme do větší mísy (hmota nabude) a zalijeme vroucí vodou. Přidáme olej, sůl, vegetu, vše promícháme a necháme zakryté poklicí bobtnat asi 5 minut.
  2. Pak necháme kuskus vychladnout. Přidáme najemno nastrouhaný sýr, vejce, petrželku a zpracujeme. Z hmoty tvoříme kuličky, které obalíme v hrubé mouce a zprudka smažíme v hrnci ze všech stran, aby se na kuličkách vytvořila kůrčička. Hotové kuličky vyjmeme a položíme na papírovou utěrku, aby se přebytečný tuk vsákl.
  3. Salát nakrájíme nebo natrháme na menší kousky, mrkev nastrouháme nahrubo. Okurku a papriku nakrájíme na malé kousky a vše společně promícháme.
  4. Zalijeme nálevem připraveným z balzamikového octa, oleje, soli, pepře a vody.

    TIP: Do kuskusové směsi přidej oblíbené koření, chuť bude více výrazná. Na kuličky si připrav dip ze zakysané smetany, soli a prolisovaného česneku.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový salát proti jarní únavě

Zeleninový salát proti jarní únavě

Pampeliška se hodí i do salátů. Božena Kolářová, Nový Knín
Zdravě a chutně /17.03.10
Kuře na zelenině

Kuře na zelenině

Kuře pečené na zelenině.

Petra Hrubá, Třeboň

Zdravě a chutně /02.05.12
Cizrnová polévka s celerem

Cizrnová polévka s celerem

Cizrna ještě u nás není tak moc rozšířená, ale proč ji nevyzkoušet. Určitě ti ...
Zdravě a chutně /03.02.11
Tofu po italsku

Tofu po italsku

Může posloužit jako antipasti, neboli předkrm, podávaný na opečeném chlebu.

Kateřina ...

Zdravě a chutně /18.02.13
Salát s granátovým jablkem

Salát s granátovým jablkem

Tereza Krásová, Kladno

Zdravě a chutně /12.02.18
Salát z červené čočky a polníčku

Salát z červené čočky a polníčku

Červenou čočku používám v kuchyni častěji než tu klasickou.
Ivana Stolická, ...
Zdravě a chutně /20.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu