Reklama
Kukuřičné hromádky
Fotogalerie:

Kukuřičné hromádky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Můžeš je postříkat rozpuštěnou čokoládou.

Eva Mikysková, Třebíč

Ingredience

  • 100 g tuku
  • 100 g přírodního krystalového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 200 g kukuřičných lupínků

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Na pánvi rozehřejeme tuk s cukrem tak, aby zkaramelizoval. Poté přidáme skořici, ořechy, smetanu a vše převaříme. Odstavíme a ihned vsypeme kukuřičné lupínky. Zlehka promícháme. 

  2. 2. Na plech vyložený pečicím papírem klademe malé hromádky směsi. Zpočátku je lepkavá a tvárná a dobře se s ní pracuje. Hromádky v chladnu ztuhnou. Nepečeme. Pěkně vypadají vložené do malých košíčků. 

Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z treskou

Salát z treskou

Luxusní pochoutka. Michaela Stiblanová, Skorkov
Zdravě a chutně /31.01.16
Prázdninová bruschetta

Prázdninová bruschetta

Rád ji připravuji k snídani na zahradě.

Jakub Hocek, Praha

Zdravě a chutně /23.09.13
Tilápie s baby špenátem a nivovou omáčkou

Tilápie s baby špenátem a nivovou omáčkou

Výborný lehký oběd, při kterém nic nezbyde.

Hana Ryčlová, Zvoleněves

Zdravě a chutně /18.09.12
Pohankové šátečky

Pohankové šátečky

Pochoutka nejen pro vegetariány.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /08.05.14
Vánoční bylinkový losos

Vánoční bylinkový losos

Dobře připravený losos, to je skutečná delikatesa. A tento recept jsem získal na ...
Zdravě a chutně /23.12.12
Guláš se zeleninou

Guláš se zeleninou

Netradiční gulášek jistě ocení i labužníci.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /15.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu