Reklama
Kukuřice s dresinkem
Fotogalerie:

Kukuřice s dresinkem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Preferuji zeleninu, bez masa se klidně obejdu.
Milan Plch, Brno

Ingredience

  • 1 lžíce ocet vinný
  • 1 lžíce ocet balsamikový
  • omáčka sojová
  • paprika sladká mletá
  • 2 stroužky česnek
  • koření grilovací
  • 1 kelímek jogurt
  • 2 lžíce olej olivový
  • cukr krupice
  • 6 klasů kukuřice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kukuřici oloupeme a zbavíme vláken‚ nakrájíme na malé špalíky, které uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a do hrnce ke kukuřici přidáme nálev z olivového oleje‚ balsamikového octa a koření‚ přiklopíme pokličkou a pořádně protřepeme. Necháme 10 minut stát. Mezitím si nachystáme dresink - jogurt promícháme s vinným octem‚ solí‚ pepřem‚ cukrem a prolisovaným česnekem. Kukuřici servírujeme přelitou dresinkem‚ nejlépe chutná ještě horká.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s celerem a klíčky

Salát s celerem a klíčky

Jsou v něm samé dobroty. Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /19.02.16
Rýže s fazolemi po indiánsku

Rýže s fazolemi po indiánsku

Jak dostat do dětí fazole? Hrát si s nimi na indiány. Funguje to.
Eva ...
Zdravě a chutně /23.12.10
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

Vydatná a hřejivá večeře či lehčí oběd.

Terezie Vachová, Praha

Zdravě a chutně /09.12.12
Mrkvový nákyp

Mrkvový nákyp

Na květnový stůl zelenina rozhodně patří.

Pavla Tykalová, Praha

Zdravě a chutně /01.05.16
Lososový špíz

Lososový špíz

Tento druh masa se hodí pro každou dietu.
Lucka Ihrová, Praha
Zdravě a chutně /25.08.08
Středomořské jáhly

Středomořské jáhly

Velice dobrá a jednoduchá večeře.

Zuzana Likavcová, Nové Město pod Smrkem

Zdravě a chutně /08.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu