Reklama
Krůtí vývar s karí strouháním
Fotogalerie:

Krůtí vývar s karí strouháním

Veronika Jedličková

Břeclav

Má krásnou svěží barvu, sliny se na něj sbíhají.

Veronika Jedličková, Břeclav

Ingredience

  • 1 krůtí křídlo
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 rajče
  • 2-3 ks mrkev
  • 1/4 celer
  • 1 petržel
  • kousek pórku
  • trocha soli a kmínu
  • 5 kuliček nové koření
  • 5 kuliček celý pepř
  • 3 bobkové listy
  • 1-2 hrsti hrášek
  • Strouhání:
  • 1 vejce
  • 150 g hrubá mouka
  • trocha soli
  • 1 lžička karí koření
  • 1-2 lžíce minerálka
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, vložíme do vody spolu se zeleninou a kořením. Vaříme při nízké teplotě asi 1 hodinu, dokud se maso snadno neodděluje od kostí.

  2. krok2

    Mezitím připravíme strouhání: vejce rozmícháme s moukou, solí, karí kořením a dle potřeby zředíme nejlépe minerální vodou tak, aby vzniklo hladké tužší těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Strouhání rozložíme na plech a necháme je lehce proschnout.

  3. Hotový vývar slijeme přes síto, zeleninu pokrájíme na malé kousky, maso obereme a také pokrájíme. Vývar přivedeme opět k varu a přidáme strouhání. Vše společně povaříme ještě asi 5–10 minut a ozdobíme pažitkou.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčata plněná polentou

Rajčata plněná polentou

Na talíři ještě posypeme parmazánem. Ivana Blahošová, Vimperk
Zdravě a chutně /06.10.15
Zapečená kuřecí prsa s cuketami

Zapečená kuřecí prsa s cuketami

Báječná kombinace šťavnatého masíčka, lahodné zeleniny a jemného sýra.

Lenka ...

Zdravě a chutně /18.06.13
Pangasius se špenátovými kuličkami

Pangasius se špenátovými kuličkami

Kombinace ryby a špenátu je výborná.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /12.11.12
Salát s kuřetem a olivami

Salát s kuřetem a olivami

Pikantní salátek vždy přijde vhod.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /25.04.14
Sójové karbanátky

Sójové karbanátky

Lehké a křupavé.

Jana Králíčková, Návsí

Zdravě a chutně /01.04.16
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

V tomto období se na trhu objevují krásně čerstvé máslové kedlubny. To je ten správný...
Zdravě a chutně /08.04.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu