Velmi chutné a šťavnaté.
Pavlína Boturová, Orlová - Lutyně
Ingredience
- 300 g krůtí prsa
- 10 ks brambory
- 6 ks cherry rajčáta
- 2 ks jarní cibulka s natí
- 200 g niva
- kari koření
- česnekové koření
- chilli koření
- sůl
- pepř tří barev
- alobal
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na alobal si připravíme 4 menší brambory na plátky.
-
Krůtí maso jemně naklepeme, okořeníme kari kořením, česnekovým kořením, solí pepřem a mírně chilli. Maso položíme na plátky brambor.
-
Nakrájíme jarní cibulku na 4 díly a položíme jí na maso. Pak si rozkrojíme 3 cherry rajčata a taky položíme na maso. Pak 1 bramboru nakrájíme na plátky a položíme na maso se zeleninou a dvěm. a plátky nivy. Zamotáme pečlivě do alobalu, aby se nám uchovala šťavnatost a vůně.
-
Postup opakujeme podle počtu strávníků. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C přibližně 50 minut.