Reklama
Krůtí sekaná s mrkví
Fotogalerie:

Krůtí sekaná s mrkví

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Zkus obměnu klasické sekané‚ tato je vhodná i pro nejmenší strávníky.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 ks mrkev
  • 180 g mleté krůtí nebo kuřecí maso
  • hrst nadrobno posekané petrželky
  • 1 vejce
  • 90 g špaldová mouka
  • mléko dle potřeby
  • koření dle chuti
  • 1 bílek na potření
  • 1 lžíce olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme najemno‚ mrkev očistíme a ponecháme v celku. Mleté maso smícháme s cibulí‚ petrželkou‚ vejcem‚ špaldovou moukou a mlékem. Můžeme dochutit oblíbeným kořením.
  2. Zpracovanou masovou hmotu rozprostřeme na pečicí papír či potravinovou fólii‚ do středu položíme mrkev‚ pomocí fólie zavineme a potřeme bílkem.

  3. Zavinutou sekanou krátce orestujeme na oleji‚ poté podlijeme horkou vodou a dusíme asi 30 minut v troubě. Jako příloha se hodí vařené nové brambory.

    TIP : Vhodnou přílohou je i rýže, pak ale připrav více šťávy.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Barevný cottage salát

Barevný cottage salát

Když chceš hubnout, dej si k večeři barevný salát. Zasytí tě a jistě po něm ...
Zdravě a chutně /25.08.08
Květákové karí s řapíkatým celerem

Květákové karí s řapíkatým celerem

Máme rádi, když bylinky provoní celý pokrm. Dodá to příjemný dojem exotiky.

Anna ...

Zdravě a chutně /28.08.16
Králičí hřbet na červené řepě

Králičí hřbet na červené řepě

Výborný je také s bramborovou kaší.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /11.04.16
Polévka z pečených rajských jablíček

Polévka z pečených rajských jablíček

zajímavá polévka z pečených rajčat, podávaná se zakysanou smetanou.

Alena ...

Zdravě a chutně /11.11.14
Pršut s chřestem

Pršut s chřestem

Lákavá pochoutka, která neurazí.

Jana Novotná, Kolín

Zdravě a chutně /01.04.16
Boloňská omáčka se sójou

Boloňská omáčka se sójou

Boloňské špagety trochu jinak.Výborná pikantní omáčka od mého táty.

Aneta Gazdová, ...

Zdravě a chutně /02.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu