Zkus obměnu klasické sekané‚ tato je vhodná i pro nejmenší strávníky.
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Ingredience
- 1 cibule
- 2 ks mrkev
- 180 g mleté krůtí nebo kuřecí maso
- hrst nadrobno posekané petrželky
- 1 vejce
- 90 g špaldová mouka
- mléko dle potřeby
- koření dle chuti
- 1 bílek na potření
- 1 lžíce olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme najemno‚ mrkev očistíme a ponecháme v celku. Mleté maso smícháme s cibulí‚ petrželkou‚ vejcem‚ špaldovou moukou a mlékem. Můžeme dochutit oblíbeným kořením.
-
Zpracovanou masovou hmotu rozprostřeme na pečicí papír či potravinovou fólii‚ do středu položíme mrkev‚ pomocí fólie zavineme a potřeme bílkem.
-
Zavinutou sekanou krátce orestujeme na oleji‚ poté podlijeme horkou vodou a dusíme asi 30 minut v troubě. Jako příloha se hodí vařené nové brambory.
TIP : Vhodnou přílohou je i rýže, pak ale připrav více šťávy.