Saláty milujeme na jakýkoliv způsob.
Gabriela Husániková, Frýdek-Místek
Ingredience
- 300 g krůtí maso
- 1 smetana na vaření
- 1 velká mrkev
- 1 červená kapie
- 2 rajčata
- množství dle chuti černé olivy
- 1 salátová okurka
- 1/2 balení těstoviny
- 100 - 150 g tvrdý sýr
- dle chuti chilli
- dle chuti sůl, pepř
- na smažení olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Krůtí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme chilli a promícháme. Mrkev ostrouháme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trošku oleje, maso i mrkev orestujeme, přidáme smetanu a necháme povařit, aby mrkev i maso byly měkkoučké .
-
Uvařené studené těstoviny dáme do mísy. Zeleninu i sýr nakrájíme na kostičky a promícháme s těstovinami. Nakonec přidáme maso s mrkví a smetanou, vše promícháme. Můžeme podávat teplé i studené.