Chutnají nám s bramborami.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 4 plátky krůtích prsou
- trocha soli
- 2 stroužky česnek
- 200 g lučina
- 8 plátků dušená šunka
- trocha hladké mouky
- 4 lžíce olivový olej
- 4 lžíce kečup
- 3 lžíce brusinky
- 100 ml červené víno
- 200 ml vývar
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Krůtí plátky naklepeme‚ osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Na plátky dáme kousek lučiny zabalené do dvou plátků šunky a vše stočíme do rolek.
-
Obalíme je v hladké mouce a dáme na pánev s olejem překladem dolů‚ aby se rolky zapekly a nerozbalily. Pozvolna opečeme ze všech stran. Podlijeme vínem‚ přidáme kečup‚ brusinky a dle potřeby vývar. Omáčku povaříme do zhoustnutí.