Reklama
Krůtí rolka s mrkvičkou
Fotogalerie:

Krůtí rolka s mrkvičkou

Radka Štroufová

Hradec Králové
Jemné krůtí maso používám velmi často. Není tak suché jako kuřecí a je chutnější než králičí.
Radka Štroufová, Hradec Králové

Ingredience

  • 400 g krůtí prsa
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička bazalka sušená
  • 1/2 lžičky koření na gyros
  • 4 plátky eidam
  • 4 plátky šunka
  • 1 ks mrkev
  • nať z mladé cibulky na ozdobu
  • 1 ks pórek
  • olej olivový na pečení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso opláchneme, rozkrájíme na čtyři plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme, posypeme kořením a na každý plátek dáme sýr a šunku.
  2. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké nudličky, pórek nakrájíme na tenká kolečka.
  3. Mrkev i pórek položíme na maso a potom každý plátek svineme do rolky, kterou ovážeme režnou nití, aby se při pečení maso nerozpadlo.
  4. Rolky osmahneme zprudka na oleji ze všech stran a poté vložíme do pekáčku. Zapékáme v předehřáté troubě při 180  °C asi 30 minut.
  5. Upečené maso zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Podáváme nejlépe se šťouchanými brambory posypanými pažitkou.

    TIP: Do výpeku vmíchejte trochu solamylu rozšlehaného ve vodě. Získáme dobrou šťávu.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový tatarák

Zeleninový tatarák

S babičkou moc ráda vařím. Jednou jsem jí přinesla ochutnat tento tatarák a ona mě ...
Zdravě a chutně /26.03.12
Sojový segedín s bramboráky

Sojový segedín s bramboráky

Skvělá alternativa české klasiky pro vegetariány.

Iva Libová, Praha

Zdravě a chutně /19.10.14
Krůtí vývar s karí strouháním

Krůtí vývar s karí strouháním

Má krásnou svěží barvu, sliny se na něj sbíhají.

Veronika Jedličková, Břeclav

...
Zdravě a chutně /27.09.13
Papriky plněné zelím

Papriky plněné zelím

Sýr feta je dost slaný, proto solíme opatrně.

Alice Němečková, Příbram

Zdravě a chutně /07.05.16
Salát z červené řepy a cibule

Salát z červené řepy a cibule

Určitě si získá tvé chuťové buňky.

Martina Janujová, Dolní Terlicko

Zdravě a chutně /14.04.16
Fazolový hummus s koriandrem

Fazolový hummus s koriandrem

Klasický arabský pokrm, který voní po česneku.

Lenka Prachařová, Příbram

Zdravě a chutně /26.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu